DOLAR 32,2615 0.01%
EURO 34,7032 -0.04%
ALTIN 2.402,090,09
BIST 10.257,85-0,76%
BITCOIN 2014566-1,39%
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

167 okunma

Adalete erişime 1 milyonluk destek

Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında, devletin yardımda bulunmadığı hukuk davalarında dezavantajlı vatandaşlara yardımı ön gören 1 milyon liralık 'Adli Yardım' projesi protokolü imzalandı... İlki geçen yıl hayata geçirilen projeden 102 vatandaşın yararlandığını söyleyen Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, protokol ile kentte yaşayan dezavantajlı yurttaşların adalete erişiminin önündeki engellerin yeniden aşılacağını kaydetti...

ABONE OL
19 Şubat 2024 15:18
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında, devletin yardımda bulunmadığı hukuk davalarında dezavantajlı vatandaşlara yardımı ön gören 1 milyon liralık ‘Adli Yardım’ projesi protokolü imzalandı.
Edirne Belediyesi, hukuk davalarında devletin herhangi bir yardımda bulunmadığı Edirne Barosu ile geçtiğimiz yıl ‘Adli Yardım’ projesi hayata geçirdi. Yılın son 3 ayını kapsayan projede belediye Edirne Barosu’na 250 bin liralık yardım yaparak, dezavantajlı vatandaşların hukuk davalarında savunma hakkından yararlanmasını sağladı. Projeden kentte 3 aylık süreçte 102 vatandaş yararlandı. Belediye ile Baro dün gerçekleştirilen törenle 2024’ün tamamını kapsayacak şekilde projede protokol tazeledi. Belediye, Edirne Barosu’na proje kapsamında 1 milyon lira destekte bulundu. İki kurum arasında Edirne Barosu’nda protokolün imzalandığı törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç ile baro üyesi avukatlar katıldı.


‘VATANDAŞIN ADALETE ERİŞİMİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK’
Törende konuşan Edirne Barosu Başkanı Karakoç, proje ile kentte yaşayan dezavantajlı vatandaşların adalete erişimin önündeki engelin kalktığını söyledi. Karakoç, “Ulu çınar Edirne Belediyemiz ile baromuz arasında geçtiğimiz aylarda birincisini akdettiğimiz adli yardım protokolü kapsamında ekonomik zorluklar nedeniyle adalete erişmekte güçlük yaşayan bir makamı önünde hakkını arayamayan 102 yurttaşımıza yardımcı olunmuş, aile hukukundan işçilik alacağına, hizmet tespitinden, tazminat davasına kadar hukukun çeşitli dallarındaki sorunları çözülmüş, yurttaş, belediyemizin desteği, baromuzun imkanları ile Cumhuriyet İdaresi’nde kimsesiz olmadığını hissetmiştir. Bu idarenin cumhur tarafından sahiplenmesinde büyük payı, büyük katkısı olan Edirne Belediyemiz ile baromuz arasında bugün ikincisini akdedecek olduğumuz protokol ile şehrimizde yaşayan dezavantajlı yurttaşların adalete erişiminin önündeki engelleri aşacak, ekonomik sebeplerle hakkını aramakta zorluk yaşayan yurttaşa sahip çıkacak, nihayetinde kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için daha çok çalışacak, üretecek ve onu yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.


‘PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ’
Belediye Başkanı Recep Gürkan da 2023’te 102 vatandaşın projeden yararlanmasına vesile olduklarını söyledi. Gürkan, “Yaptığımız protokolle 2023 yılında Edirne Baromuza yılın sonuna doğru 250 bin lira değerinde bir destekte bulunduk ve buradan savunmaya ihtiyacı olan 102 yurttaşımızın bundan yararlanmasına vesile olduk. Umarım sonraki yıllarda da artarak devam eder. 2024 yılında da ikinci protokolümüzü biraz sonra imzalayacağız. 2024 yılı için bir milyon TL yani bunu dört kat arttırarak ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Herhalde yaklaşık 400 vatandaşımız falan yararlanacak o istatistiklere göre. Bunu da çok önemsiyoruz. Bunun olması gerektiğine de inanıyoruz. Umarım benden sonra da bu süreçler böyle artarak devam eder ve adalete erişim duygusundan, olgusunda ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımız yararlanır” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ