DOLAR 32,2507 -0.04%
EURO 34,6995 -0.1%
ALTIN 2.397,59-0,10
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2015514-1,15%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

463 okunma

‘Okulda siyaset’e tepki!

AK Parti Enez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nın Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda yapılması tepki topladı… CHP Edirne İl Genel Meclisi'nin Enez'li Üyesi Şenol Kılıç, “Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ak Parti Teşkilatı'nın Toplantı Odası mı? Seçim Bürosu mu?” sorularını yönelterek, eğitim yuvasının siyaset malzemesi haline getirilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı…

ABONE OL
7 Ocak 2024 17:25
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Enez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nın Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapılması tepki topladı. CHP Edirne İl Genel Meclisi’nin Enez’li Üyesi Şenol Kılıç, “Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ak Parti Teşkilatının Toplantı Odası mı? Seçim Bürosu mu?” sorularını yönelterek, eğitim yuvasının siyaset malzemesi haline getirilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
AK Parti İl Başkanlığı’nca Enez İlçesi’nde gerçekleştirilen Enez İlçe Danışma Meclisi toplantısı, Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Toplantının yapıldığı yerle ilgili detaylar AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla ortaya çıktı. Partinin siyasi bir toplantıyı eğitim kurumu olan okulda yapmasına ilk tepki CHP İl Genel Meclisi’nin Enez’li üyesi Şenol Kılıç’tan geldi. Kılıç, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.


‘İLÇEDE ‘BAŞKA SALON MU YOK?’
Açıklamasında, ‘Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ak Parti Teşkilatının Toplantı Odası mı? Seçim Bürosu mu?’ şeklinde soru yönelten Kılıç, “Enez’de toplantı yapılacak salon mu yok? Düğün salonu, belediye halk toplantı salonu ne güne duruyor? Eğitim yuvası olan okullarımız hiçbir partinin toplantı yapacağı, bayraklarıyla süsleyeceği alanlar haline getirilemez. Bu işin sorumlusu kim? Kim izin verdi? İlçe ve İl milli eğitim müdürlerinin, Sayın Valimizin ve kaymakamımızın haberi var mı?” dedi.


‘ŞİDDETLE KINIYORUM’
Konudan vali veya kaymakamın haberinin olmadığını düşündüğünü belirten Kılıç, “Burada sayın valimizin ve kaymakamımızın AK Partili yetkililerce doğru bilgilendirilmediği kanaatindeyim. Ayrıca Enez Kaymakamımız şu anda izinli olarak Ankara’da bulunmakta. Bu bilgi kendisine doğru aktarılmamıştır. O düşüncedeyim. Şayet doğru bilgi aktarılmış olsaydı, böyle bir toplantıya izin verilmeyeceğine inanıyorum. Burada devletin yetkilileri AK Partili’ler tarafından yanıltılmıştır. Hangi parti olursa olsun, bu benim kendi partim dahi olsa böyle bir toplantının resmi bir kurumda, özellikle ilim ve bilim yuvası olan okullarda yapılmasına kesinlikle karşıyım. Bu devletin siyasallaştırma çabasıdır. Şiddetle kınıyorum” diye konuştu.


ENEZ GÖNÜLLÜLER GRUBU
AKP bayrakları ile süslenen okul salonunda bir partinin siyasi bir toplantı yapmasının bir sorumsuzluk ve vurdum duymazlık olduğunu belirten Enez Gönüllüler Grubu’ndan Ulaş Demiray, “Ülkemizin 150 yıllık demokrasi serüveninde edinilen deneyimler sonucunda camiye, kışlaya ve okula siyasetin girmemesi gerektiği bilinse de, AKP döneminde FETÖ ile kışlaya, şimdilerde camiye ve nihayet dün de izlediğimiz gibi okula da siyaset girmiştir. Geçen yıl yine siyasi mülahazalarla okulun el konulan mutfağı ile Çok Programlı Lisesi’nin aşçılık programı işlevsiz hale getirilmiş ve bu mutfak da okul yönetiminden alınarak populist bir anlayışla seçim propagandasına alet edilmiştir” dedi.


AKP’nin okullardan, dini mekanlardan elini çekmesi gerektiğini belirten Demiray “22 yıldır iktidarda olan bir parti Enez’e, içinde bir kütüphanesi bir çok amaçlı bir toplantı salonun da olacağı bir Kültür Evi kazandıramamıştır. Bu 2 dönemdir Edirne Milletvekili olan Fatma hanımın da büyük ayıbıdır.. İlgisizlikten kadük olan Enez Liman Projesi gibi Vali Canalp zamanında hazırlanan bir Kültür Evi Projesi’nden sanırım Sn. Aksal’ın haberi bile yoktur. Aksal geçen dönemde, Enez’e tek bir çivi çakmamıştır. Bu döneminde de Enez Fatma Aksal için bir teferruattır” dedi.
Demiray, Enez’deki siyasi partilerin ve herkesin bu sorumsuz davranışa tepki göstermelerini, bu toplantıya izin verenlerden de bir açıklama beklediğini sözlerine ekledi.
MİLLETVEKİLİ AKSAL
Öte yandan AK Parti Edirne Milletvekili Aksal başka bir paylaşımında, Keşan ilçesinde yine bir eğitim kurumu olan Ahmet Yenice Ortaokulu’nda da ilçe danışma kurulu toplantısı yaptıklarını paylaştı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ