DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

1311 okunma

Nevzat Atlığ son yolculuğuna uğurlanıyor

Edirneli Merhum Emekli Jandarma Albay Nazmi Atlığı ve merhume Seniha Atlığ'ın oğulları, merhume Vedia Atlığ'ın eşi merhum Nejat Atlığ ile Sedat Atlığ'ın ağabeyleri olan ve önceki gün vefat eden Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ yarın İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanacak…

ABONE OL
10 Aralık 2023 17:03
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Edirneli Merhum Emekli Jandarma Albay Nazmi Atlığı ve merhume Seniha Atlığ’ın oğulları, merhume Vedia Atlığ’ın eşi merhum Nejat Atlığ ile Sedat Atlığ’ın ağabeyleri olan ve önceki gün 98 yaşında vefat eden Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ yarın İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak. Bülent Atlığ ve Nihan Atlığ Simpson’un babaları olan merhumun cenazesi 12 Aralık Salı günü Zincirlikuyu Camisinde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığındaki Aile Kabristanlığında toprağa verilecek.
Edirne’nin Yeniimaret semtinde yaşayan önemli asker ailelerinden birine mensup olan Nevzat Atlığ, babasının görev yeri olması nedeniyle Denizli’ye bağlı Sarayköy’de doğdu. Tıp Fakültesi Radyoloji Uzmanlığının yanısıra, ilk musiki derslerini aldığı babasının izinden giderek müzikle bağını hep sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Korosu, İstanbul Radyosu, İstanbul Konservatuarı TRT Yönetim Kurulu Üyeliği, Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Şefliği, İstanbul Belediye Konservatuvarı Sanat Kurulu Başkanlığı ve bu dalda sayısız görev üstlendi. 1981 yılında Klasik Türk Müziği başarı ödülü aldı. Türkiye Millî Kültür Vakfı 1983 yılı Türk Kültürüne Hizmet Ödülü’ne lâyık görüldü. 1983 yılında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu, 1984 yılında TRT Yüksek Kurulu Üyeliğine atandı. 1985 yılında profesör, 1987 yılında da Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne lâyık görüldü.
Yarın son yolculuğuna uğurlanacak olan Prof. Dr. Nevzat Atlığ; merhum İsmail Hakkı ve merhume Mahmure Kasaymirza’nın damatları, merhum Mehmet Özkul Akın, Eleanor Akın. Merhume Bige Atasagun ve merhum George Russell Simpson Sr.’nin dünürleri, merhume Perihan Atlığ ve Dr. Mine Atlığ’ın kayınbiraderleri, Nuriye Şermin Atlığ ve George Simpson’un kayınpederleri, Nevzat Sinan, Ela, Ayşe Canan ve Kerim Atlığ ile Melissa Simpson’un dedeleri, Yelma Atlığ’ın da büyük dedesiydi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ