DOLAR 32,2599 0%
EURO 34,6960 -0.06%
ALTIN 2.403,250,14
BIST 10.263,01-0,71%
BITCOIN 2010868-1,98%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

146 okunma

‘Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu ve tüm şubeler adına 17 Şubat Medeni Kanun'un 98'nci yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, Cumhuriyet Devrimini bir kadın devrimi haline getiren Mustafa Kemal Atatürk ve Medeni Kanun'un mimarı Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt anıldı…

ABONE OL
18 Şubat 2024 17:58
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkan Meral Güler imzası ile, ‘Medeni Ka-nunuma Sahip Çıkıyorum’ açık-laması yaptı. Genel Merkez Yö-netim Kurulu ve tüm şubeler adına 17 Şubat Medeni Kanunumuzun 98’nci yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, Cumhuriyet Devrimini bir kadın devrimi haline getiren Mustafa Kemal Atatürk ve Medeni Kanun’un mimarı Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un anıldı. TÜKD Genel Başkanı Meral Güler açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
“Temelleri, demokrasinin ilk ışıkları kabul edilen yasaların en başında gelen Medeni Kanunumuz, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır.
1926’dan bu güne 98 yıl sonra ülkemizde eşitsiz güç İlişkileri ve erkek egemen kültür, kadınların eğitime, ekonomik ve mali kaynağa, özgürlüklere ve karar alma yetkisine erişiminde aşılması güç engeller oluşturmaktadır.
Her geçen gün adım adım muhafazakârlaştırılan toplumumuzda, Medeni Kanunumuz tarafından sağlanan hakların, eril yönetimler tarafından sınırları çizilmeye çalışılmakta ve giderek zorlu mücadeleler sonunda kavuştuğumuz birtakım hakların elimizden alınması için çalışmalar yapılmaktadır.
Kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıç noktasını teşkil eden ve kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzünü oluşturan Medeni Kanun’umuza sonuna kadar sahip çıkacağımızın altını bir kez daha çizerken, Cumhuriyet Devrimini bir kadın devrimi haline getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Medeni Kanun’un mimarı Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’u saygıyla anıyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ