DOLAR 32,2113 -0.04%
EURO 35,4196 0.32%
ALTIN 2.523,680,93
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2144936-0,65%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

157 okunma

1 haftada 166 kaçak daha

Edirne'de jandarma ekiplerince son bir hafta içerisinde 4 organizatör yaşa dışı yollardan sınırı geçmeleri için bölgeye getirdikleri 166 göçmen ile birlikte yakalanırken, 2 PKK terör örgütü üyesi de yasadışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışırken ele geçirildi…

ABONE OL
18 Şubat 2024 17:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de jandarma ekiplerince son bir hafta içerisinde 4 organizatör yaşa dışı yollardan sınırı geçmeleri için bölgeye getirdikleri 166 göçmen ile birlikte yakalanırken, 2 PKK terör örgütü üyesi de yasadışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışırken ele geçirildi.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada her iki olayla ilgili şu bilgilere yer verildi:
DÜZENSİZ GÖÇMEN
“Edirne İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde ‘Göçmen Kaçakçılığı’ ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İli bölgesinde son 1 hafta içerisinde, Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli devam eden faaliyetler neticesinde; 4 organizatör şahıs, göçmen kaçakçılığında kullandıkları 3 araç ile 166 göçmen şahıs yakalanmıştır.
Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilmiştir. Şüpheli (4) organizatör şahıs işlemlerine müteakip adli makamlara sevk edilerek, göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlara el konulmuştur.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla çalışmalarımız gece gündüz demeden aralıksız olarak,yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir.


2 PKK’LI SINIRI GEÇEMEDİ
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca terörle mücadeleye,emniyet ve asayişin sağlanmasına,aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik icra edilen faaliyetler kapsamında;
Edirne İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından; PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyesi 2 şahıs yasadışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışırken sınır bölgesinde yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.
Terörle mücadele, emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalara yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ