DOLAR 32,2012 -0.02%
EURO 35,4274 0.34%
ALTIN 2.506,700,26
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2134030-1,06%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

137 okunma

Lokmalar ‘Yağız Batu’ için

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, her cuma günü pişirdikleri lokmaları dün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 9 aylıkken SMA Tip-1 tanısı konan 13 aylık Yağız Batu Demirtaş'ın tedavisine destek için satışa sundu…

ABONE OL
23 Şubat 2024 15:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi, her cuma pişirdikleri lokmaları dün Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 9 aylıkken SMA Tip-1 tanısı konan 13 aylık Yağız Batu Demirtaş’ın tedavisine destek amaçlı satışa sundu.
EKK’nin Kadın Meclisi’nce ‘Bir Lokma Bir Can Olsun’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, her cuma Mor Ev Atölyesi’nde pişirilen lokmalar dün SMA Tip-1 Hastası Yağız Batu Demirtaş’ın tedavisine destek amaçlı satışa sunuldu. Mor Ev Atölyesi’nin 25 Kasım Stadı yanındaki hizmet binası önünde bir araya gelen Kadın Meclisi gönüllüleri, pişirdikleri leziz lokmaları gün boyu satıp Yağız Batu’ya destek oldu. Etkinlikte konuşan Yağız Batu’nun babası Hakan Demirtaş, valilik izinli kampanyalarının bitmesine 15 gün kaldığını belirtip, tedavi için gereken yüzde 40’lık ihtiyacı tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.


‘KENETLENİRSEK BAŞARABİLİRİZ’
Hastalığın tedavisinin Amerika, Almanya ve Dubai’deki hastanelerde yapıldığını ifade eden Hakan Demirtaş, “Yurtdışında Amerika, Almanya ve Dubai’deki hastanelerde bu tedavi gerçekleştiriliyor ve sadece 1 dozluk verilebilen bir ilaç. Bu hastalık kökten çözümü bu, tekrarı olmuyor. Eğer bu ilacı alabilirse evladımız tekrar bir ilaca ihtiyaç duymadan hayatını devam ettirebilecek. 13 kilonun altında bu ilacı alabiliyor ve 2 yaşını doldurmaması gerekiyor. Doldurduğu takdirde de ilaç haklarını kaybetmiş oluyor. Valilik iznimiz bittiği takdirde de kampanyamızı yürütemeyeceğiz. Bu meblağ da başka bir bebeğe aktarılıp evladımız ilacından mahrum kalacak. Bu nedenle halkımızda sadece şunu talep ediyoruz; biz bunu başarabiliriz. Buna benzer nice kampanyalar bitti, nice evlatlar kurtuldu. Şu anda Batu 13 aylık, 2 yaşını doldurmadan ilacını alması gerekiyor. Burada en önemli kriter valilik iznimizin bitmesine 15 gün süremiz kaldı. Bu çok önemli, bu 15 günlük süre içerisinde eğer ki kenetlenebilirsek başarabiliriz” diye konuştu.


‘BİR LOKMA BİR CAN’
Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Pektaş da, vatandaşlara duyarlı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Pektaş, “İyilik kazanır diyoruz, duyarlı olalım. Halkımız zaten çok duyarlı. Şu anda zaten burada bir kısmını bağışlıyoruz, bir kısmını da hesaplarına gönderiyoruz. Lütfen herkes duyarlı olsun. Küçücük bir ilaç ama bir hayat demek. Bir lokma bir can olsun diyerek çıktığımız bu yolda bir günlük gelirimizi SMA’lı bebeğimize bağışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ