DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2154220-0,03%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

119 okunma

Lalapaşa’da Kakava coşkusu!

Lalapaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kakva Ateşi ve Hıdrellez Şenliği'nde Lalapaşalılar gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, "Lalapaşamız çağdaş,kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz" dedi.

ABONE OL
6 Mayıs 2024 12:29
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kakva Ateşi ve Hıdrellez Şenliği’nde Lalapaşalılar gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, “Lalapaşamız çağdaş,kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz” dedi.


Lalapaşa ilçesinde de Kakava coşkusu yaşandı. Lalapaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler 5 Mayıs 2024 Pazar günü saat 18:00’de belediye önünden halk ve protokolün yürüyüşü ile başladı. Yapılan konuşmalarının ardından yakılan Kakava ateşi yakıldı. Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, 2019-2024 dönemi Meclis üyelerine teşekkür plaketi verdiklerini hatırlatarak, vefat eden meclis üyei Ersin Dirican’ın plaketini ailesine verdi.


Başkan Geldi açılış konuşmasında şunlara yer verdi:
Sayın Kaymakamım, Değerli protokol, Sevgili Lalapaşalı komşularım;
Yoğun bir seçim döneminin ardından sizlerle bu güzel akşamda birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihi ilçemiz Lalapaşa cadde cadde , sokak sokak sorunlarını bilerek çıktığımız bu yolda sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları gidermek üzere projeler hazırladık ve projelerimizi uygulamaya başladık.
Lalapaşamız çağdaş,kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz.


Bu kapsamda ilk etkinliğimiz olan 5 Mayıs kakava ve Hıdırellez Festivalini yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün buradaki festivalimize katılanları KARDEŞLİĞİN, BİRLİKTE OLMANIN, gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci,mutluluğu ve coşkusunu yaşıyoruz.


Sizlere bir söz vermiştim sizin çocuğunuz olarak her zaman yanınızda olacağız demiştik şimdi tekrarlıyorum;
Benim yolum Halktan kopanlarla değil, Benim yolum kalp kıranlar ile değil, Benim yolum gerçek belediyecilik deyip ranta çevrilenler ile hiç değil, Benim yolum siz vicdanlı olanlarla, Benim yolum milli mücadele yıllarında özgür bir ülke için hayatını feda edenlerle, en önemlisi benim yolum vatanını en çok seven görevini en iyi yapan diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.


Şimdi Lalapaşamızda yeni bir vizyon, yeni bir anlayış, yeni bir yönetim için buluştuk, yüreklerimizi birbirimize açtık. Hep birlikte umuda, birlik olmaya ve geleceğe yönelik inancımızı güçlendirdik. Lalapaşa’mız için çok çalışmaya devam edeceğiz çünkü bu şirin ilçede yaşayan herkesin daha iyi yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz.


Önümüzdeki hafta pazar günü biliyorsunuz Anneler Günü. Şimdi burada bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ellerinizden öpüyorum. Evet sözümü fazla uzatmadan şimdi sizler bir sorum olacak. Lalapaşam eğleniyonuz mu; evet ben size söz vermiştim eğlence burada olacak demiştim. İnanın ben de çok eğleniyorum, çünkü siz dostlarımla bir aradayım. Ne demiştik, her şey çok güzel olacak her şey çok güzel olacak.
Konuşmaların ardından HOTEAD Halk Dansları Topluluğunun Roman dans gösterisi alkışlarla izlendi. Gece Savaş Cıoşkun & Grup Seyyah, Keşanlı Yaşam, Romantik Erhan & Bayan Romantik’in gösterileri ile sona erdi.
Etkinliklere katılan vatandaşlar coşkulu ve eğlenceli bir gece geçirdiler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ