DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

428 okunma

Kümes gibi araba!

Enez ilçesinde bir kişinin aracında 2 adet Ara cinsi papağan, 3 adet Sümbül Makav cinsi papağan, 13 adet tepeli keklik, 4 adet dağ bıldırcını, 11 adet Japon güvercini, 91 adet posta güvercini ele geçirildi…

ABONE OL
16 Ocak 2024 18:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enez ilçesinde bir kişinin aracında 2 adet Ara cinsi papağan, 3 adet Sümbül Makav cinsi papağan, 13 adet tepeli keklik, 4 adet dağ bıldırcını, 11 adet Japon güvercini, 91 adet posta güvercini ele geçirildi.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kaçakçılık olayına şu ifadelere yer verildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Enez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyette şüpheli bir araçta yapılan arama sonucu;
2 adet Ara cinsi papağan, 3 adet Sümbül Makav cinsi papağan, 13 adet tepeli keklik, 4 adet dağ bıldırcını, 11 adet Japon güvercini, 91 adet posta güvercini, 25 adet 50 Euro banknot
Ele geçirilerek el konulmuştur. Olay ile ilgili şüpheli 1 şahıs hakkında adli tahkikat yapılarak, suç unsuru araç yediemin otoparkına teslim edilmiştir. Ele geçirilen hayvanlar için Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından ilgili kurumlar ile koordine kurularak, yakalanan kimliksiz hayvanlar teslim edilmek üzere Edirne Doğa ve Mille Parklar Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. “


KAÇAK İÇKİ
Bu arada jandarma ekiplerince İpsala’nın Kocahıdır Köyü’nde bir kişinin evinde el yaqımı içki ele geçirildi. Buna ilişkin açıklamada da şunlara yer verildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesi içerisinde özellikle maddi ve manevi kayıplara neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen Kaçakçılık olaylarının engellenmesine yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda birimlerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucu İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki Kocahıdır köyünde ekiplerimizce icra edilen kontrol ve denetim faaliyeti esnasında şüpheli bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 28 Lt. el yapımı rakı ve 9 şişe kaçak şarap ele geçirilerek el konulmuştur. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.
Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ