DOLAR 32,2635 0.01%
EURO 34,7062 -0.04%
ALTIN 2.394,61-0,23
BIST 10.262,75-0,71%
BITCOIN 2004423-3,42%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

892 okunma

KESK’te 28’inci yıl coşkusu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Edirne Temsilciliği, konfederasyonun kuruluşunun 28'inci yıldönümünü Edirne'deki bileşenlerinden oluşan sendika temsilcileriyle birlikte kutladı… SES Edirne Şube Başkanı Filiz Çakar, "KESK'in tarihi; 12 Eylül karanlığını yırtanların, sendika yürütme komisyonlarından, kamu çalışanları platformundan, kamu çalışanları sendikaları platformundan bugüne ilmek ilmek ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir" dedi…

ABONE OL
10 Aralık 2023 17:12
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Edirne Temsilciliği, kuruluşunun 28’inci yıldönümünü Edirne’deki bileşenlerinden oluşan sendika temsilcileriyle birlikte kutladı.
KESK’in, kuruluşunun 28’inci yıldönümü dolayısıyla Edirne Temsilciliği’nce kahvaltı etkinliği düzenlendi. Kahvaltıya, konfederasyonun Edirne bileşenlerinden oluşan sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı. Etkinlikte kuruluşu yıldönümü dolayısıyla hazırlanan basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Edirne Şube Başkanı Filiz Çakar okudu.


‘KESK’İN TARİHİ 27 YILDAN İBARET DEĞİLDİR’
Çakar, insanca bir yaşam için başlattıkları emek, demokrasi, özgürlük, barış ve eşitlik yürüyüşlerinin, önlerine konulan engelleri aşarak devam ettiğini söyledi. KESK’in 28’inci yaşına bastığını hatırlatan Çakar, “28. Yılımız Kutlu Olsun. Kutlu olsun KESK’li olmanın gururunu, onurunu taşıyanlara. Kutlu olsun zor koşullarda direnenlere, hakları için mücadele edenlere. KESK’in tarihi elbette ki kuruluşundan bugüne geçen 27 yıldan ibaret değildir. KESK’in tarihi; kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Mu-allim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir. KESK’in tarihi; kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hede-finin tarihidir. KESK’in tarihi; 12 Eylül karanlığını yırtanların, sendika yürütme komisyonlarından, kamu çalışanları platformundan, kamu çalışanları sendikaları platformundan bugüne ilmek ilmek ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir” dedi.
‘ZULÜM DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ’
Ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu ifade eden Çakar, “Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşiyor. İktidarda olanlar ‘asgari ücretliler ülkesine’ çevirdikleri ülkede emeğe daha fazla yoksulluktan, güvencesizlikten, geleceksizlikten başka bir şey vaat etmiyor. Orta vadeli programından kalkınma planına, bütçesinden torba yasalarına kadar uzanan saldırı dalgası ile bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolü biçiliyor” diye konuştu.


‘BUGÜN UMUDA SIMSIKI SARILDIĞIMIZ GÜNDÜR’
Ülkenin her geçen gün yoksullaşırken, yüzde 1’lik azınlığın zenginliğinin büyüdüğünü söyleyen Çakar, “Dolayısıyla 28. yaşımıza girdiğimiz bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykır-dığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür. KESK olarak en başından bugüne ‘Hak verilmez, mücadele ile alınır’ ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bay-rağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Geçmişten geleceğe uzanan yürüyüşümüzde emeğin ortak mücadelesini yeşertmek için kuruluş ilkelerimize daha sıkı sarılacağız. Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
‘ER YA DA GEÇ EMEK KAZANACAK’
Er ya da geç emeğin kazanacağına da vurgu yapan Çakar, “Bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz. Biz, bu ülkenin emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacaklarına olan inancımızı hep koruduk. Bugün de yürekten inanıyoruz ki; er ya da geç emek kazanacak, insanca yaşam mücadelemiz kazanacak, demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak, insanca bir yaşam mücadelesi kazanacak, biz kazanacağız, birlikte kazanacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, haklılığın ve kararlılığın mücadelesi ile dolu onurlu tarihimize yeni sayfalar eklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ