DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2154917-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

602 okunma

‘İnsan haklarını kullanmada herkes eşittir’

ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çıklamasında, “İnsan hakları, ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklardır. Bu hakları kullanmakta HERKES EŞİTTİR” denildi...

ABONE OL
10 Aralık 2023 17:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutladı.
Dernek yönetiminden yapılan açıklamada, “İnsan hakları, ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklardır. Bu hakları kullanmakta HERKES EŞİTTİR” denilerek şunlara yer verildi:
II. Dünya Savaşı’ndan sonra Dünyadaki devletler, bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlandı ve 10 Aralık 1948’de Genel Kurulun Paris’te yapılan oturumunda kabul edildi. Birleşmiş Milletler tarafından tüm insanlar için geçerli olan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin kabul edilmesinin ardından 10 Aralık günü “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Bu beyanname kişilerin, hak ve özgürlüklerinin bir özeti gibidir. Beyannameyi imzalayan ülkeler, hem birbirleriyle hem de kendi toplumlarıyla barış içinde yaşamayı kabul etmektedirler. Türkiye, 6 Nisan 1949’da bu antlaşmayı imzalamıştır.
İnsan Hakları Beyannamesi, 30 maddeden meydana gelmektedir. Beyannamenin önemli maddelerinden bazıları şunlardır: Bütün insanlar hür ve eşit doğarlar. Her kişinin fikir, vicdan ve din hürriyeti vardır. Herkes ırk, cins, dil ve düşünce farkı gözetmeksizin insan hak ve hürriyetlerine sahiptir. Hiç kimse kölelik ve kulluk altında yaşamaya zorlanamaz. Hiç kimseye insanlık dışı, haysiyet kırıcı cezalar uygulanamaz. Her insan eğitim hakkından yararlanabilir. Hiç kimse keyfi olarak tutuklanamaz. Herkesin çalışma, işini serbestçe seçme, iyi şartlarda çalışma ve işsizlikten korunma hakkı vardır.
İnsan hakları, tüm insanların sahip olduğu temel hak ve özgürlüklere denir. Hem tarihsel olarak hem de günümüzdeki algılanış şekli bakımdan en yaygın temellendirme biçimi olan “doğal haklar” yaklaşımıdır. Bu anlayış insan haklarını, herkesin, insan olmak itibariyle doğuştan sahip olduğu, dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmez haklar olarak görür.
İnsan hakları, ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklardır. Bu hakları kullanmakta HERKES EŞİTTİR.
İnsan hakları, kişinin sadece insan olmasından dolayı sahip olduğu ve herhangi bir koşula bağlı olamayan haklarıdır.
Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu olarak, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm insanlığa kutlu olmasını ve doğuştan sahip olduğu bu haklarından ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanmasını diliyoruz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ