DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

593 okunma

Kamile Yeşiltepe vefat etti

Edirneli şair, güfte yazarı, bestelenmiş çok sayıda eseri ve şiir kitapları bulunan aynı zamanda spor ve musiki tutkunu, Göztepe Spor Kulübü'nün ilk kadın yöneticisi, merhum Devlet Bakanı Şerif Ercan'ın kardeşi Kamile Yeşiltepe, yaşamını sürdürdüğü İzmir'de hayata veda etti…

ABONE OL
21 Şubat 2024 17:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşamını İzmir’de sürdürmekte olan Edirneli şair, güfte yazarı, bestelenmiş çok sayıda eseri ve şiir kitapları bulunan aynı zamanda spor ve musiki tutkunu Kamile Yeşiltepe vefat etti. Edirne 19’ncu dönem milletvekili ve 49’ncu Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Devlet Bakanı olarak görev yapan merhum Şerif Ercan’ın kardeşi olan Kamile Yeşiltepe Göztepe Spor Kulübünün de ilk ve tek kadın yöneticisiydi. Gazeteci Televizyoncu, belgesel yapımcısı NTV Dış Yapımlar Sorumlusu Ahmet Yeşiltepe ile Filiz ve Fulya Yeşiltepe’nin anneleri olan merhumenin üç kız torunu bulunuyor.

Kamile Yeşiltepe’nin sosyal medyasındaki son şiirlerinden biri


Kamile Yeşiltepe, Selimiye Cami karşısında bulunan Kirazlı Cami yakınlarında tarihi bir evde, Kaniye (Kirezci) Ercan ile İstiklal Savaşı gazilerinden Edirne Belediyesi Çiçekçisi Sezai Ercan’ın kızları olarak dünyaya geldi. Emniyet Mensubu Selahattin Yeşiltepe ile evlenen ve uzun yıllardan bu yana İzmir’de yaşayan Kamile Yeşiltepe, bundan 33 yıl önce 5 Şubat günü eşini kaybetti. Eşinin vefatının ardından şiir ve güfte yazmaya ve spor kulübü yöneticiliğine ağırlık veren Kamile Yeşiltepe, güzel sesi nedeniyle çok sayıda konser ve tv programları ile dost sohbetlerinin aranan ve sevilen isimlerinden biriydi. Edirne ve Edirnelilerle bağını sosyal medya mecralarından sürdürmeye devam eden merhum, bir süredir paylaşımlarında rahatsızlığından söz ediyordu.
Eşini kaybettiği Şubat ayının 20’sinde vefat eden merhume Kamile Yeşiltepe’nin bugün İzmir’de toprağa verileceği öğrenildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ