DOLAR 32,2578 0%
EURO 34,6921 -0.08%
ALTIN 2.401,900,08
BIST 10.257,44-0,76%
BITCOIN 2008091-2,67%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

377 okunma

Yaz’dan ‘Suakacağı’ vurgusu!

Edirne'de bir dönem DSİ 11'inci bölge müdür yardımcılığı, sanayi sektöründe ise 36 yıl üst düzey yöneticilik yapan Sebahattin Yaz, yıllardır yapımı beklenen Suakacağı Barajı'nın hayata geçmesi halinde Edirne'nin sel ve taşkınlardan büyük açıdan korunacağını söyledi…

ABONE OL
21 Şubat 2024 16:52
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de bir dönem DSİ 11’inci bölge müdür yardımcılığı, sanayi sektöründe ise 36 yıl üst düzey yöneticilik yapan Sebahattin Yaz, yıllardır yapımı beklenen Suakacağı Barajı’nın hayata geçmesi halinde Edirne’nin sel ve taşkınlardan büyük açıdan korunacağını söyledi.
Demokrat Parti’den açıkladığı belediye başkanlığı aday adaylığından geçtiğimiz günlerde CHP Belediye Başkanı Şükrü Ciravoğlu lehine çekilen Sebahattin Yaz, düzenlediği basın açıklamasıyla sulama ve taşkın gibi kentin önde gelen konularına değindi. Yaz toplantıda özellikle yıllarca yapımı beklenen Suakacağı Barajı’nın önemine değindi.
Edirne’de yaşana taşkında barajın önemli rol oynayacağını söyleyen Yaz, “Dünya’daki iklim koşulları dolayısıyla, Suakacağı barajı önemli noktaya gelmiştir.Bu barajlarla ilgili, yıllardır benim mühendislik yıllarımdan beri ikili görüşmelere varılmıştır fakat bir şey yapılmamıştır. Balkanlara yağacak çok güçlü yağışlar Edirne’mizi özellikle yan mahalleler açısından çok büyük riske atacaktır. Eskilerde de bu gibi yağışlar dolayısıyla yan mahallelerimizi risk altında bıraktığından, günümüzde bu olayların ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünemiyorum bile. Bu baraj bu selleri engelleyecek yapıdadır. Bu barajın bir diğer özelliği 16 bin hektarlık bir alanı sulayacak şekildedir.Bugün Edirne’de 16 bin hektar sulama alanı yok. En önemlisi ise enerji ve sulama değil Edirne ilimizi sellerden , taşkınlardan koruyacak bir baraj olmasıdır” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ