DOLAR 32,2507 -0.04%
EURO 34,6995 -0.1%
ALTIN 2.397,59-0,10
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2015514-1,15%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

121 okunma

İba ve Akıncı’dan 18 Mart mesajı

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

ABONE OL
17 Mart 2024 12:28
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Türk milletinin istikbali söz konusu olduğunda neleri göz önüne alacağını anlatan zaferlerin başında 18 Mart’ın geldiğini belirten İba, ‘Çanakkale’yi yedi düvele dar eden ruhun halen diridir.Vatan söz konusu olduğunda milletimiz neleri başarabileceğini 18 Mart’ta tüm dünyaya göstermiştir.’ dedi.
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.Çanakkale Zaferi’nin şanlı bir destan olduğunu vurgulayan İba, bu zaferin aynı zamanda barışın ve ortak acılardan doğan kardeşliğin sembolü olduğunu vurguladı.
“Büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediliyor”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’ncu yıldönümünde büyük bir gurur ve heyecanla idrak edildiğini söyleyen İba, Yurdumuzun üzerine hain planları olanların 18 Mart Zaferi’ni unutmaması gerekir. Türk milleti, silah ve teçhizat olarak kendisinden kat ve kat üstün olan düşmanlarına Çanakkale’yi dar etmiştir. Düşmanın çelik pençesi 109 yıl önce milletimizin inancı ve direnci karşısında eriyip gitmiştir ” Dedi.
Geleceğin daha parlak olması için birlik ve dayanışma içerisinde aynı kararlılıkla istiklal ve istikbale sahip çıkmak adına ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerine dikkat çeken İba, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yılını kutladı.
” Tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum “
Büyük bir kahramanlık, cesaretle yazılan şanlı tarihe sahip çıkacaklarını ve Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten İba, “Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuzu ödemek, vatanımızı ve bayrağımızı her koşulda müdafaa etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” İfadelerine yer verdi.
AKINCI
AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihini etkileyen dönüm noktası olduğunu belirtti. Akıncı, “Çanakkale Deniz Zaferi adeta imkânsızın başarıldığı, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden şehitlerimizin destanıdır” dedi.
 Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu aktaran Akıncı, “Çanakkale Zaferi ırkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan işgal ordularının saldırılarına karşı var gücü ile karşı koyan milletimizin yazdığı kahramanlık örneğidir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımalıyız.” İfadelerini kullandı.
Çanakkale Zaferinin yeniden dirilişin sembolü olduğunu belirten Akıncı, “Aynı zamanda Çanakkale zaferi binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin,  en yetişmiş ve en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale’de fitilini tutuşturduğu istiklal ateşi,  Kurtuluş Savaşı’nı verecek gücü bulmamıza vesile olmuş  ve yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile sonuçlanmıştır” dedi.
Çanakkale’de sergilenen birlik kardeşlik ve dayanışma,  milletime hem zaferi kazandırmış ve hem de Kurtuluş savaşımı ıçin gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu verdiğini söyleyen Akıncı, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ