DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

473 okunma

Emeklilerden emeklilere sitem!

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Taner Günerbüyük, Türkiye genelinde emeklilerin örgütlenmeden kaçındığı için milli hasıladan paylarına düşen geliri alamadıklarını belirtip, "Buradan 16.2 milyon emekliye soruyorum: Siz iktidar olsanız itiraz etmeyen, hakkını aramayan emekli kitlesine altın tepside hak sunar mısınız? Bu sorunun cevabını başta kendi kendinize verdiğinizde emekliler milli hasıladan payına düşen, insanca ve insan onuruna yaraşır bir yaşam koşulunu yaratmış olur. Sonuçta örgütlüysen güçlüsün, hak verilmez alınır" dedi…

ABONE OL
19 Aralık 2023 18:16
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Birleşik Emekliler Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Taner Günerbüyük, Türkiye genelinde emeklilerin örgütlenmeden kaçındığı için milli hasıladan paylarına düşen geliri alamadıklarını belirtti.
Sendika’nın Edirne Temsilciliği, Saraçlar Caddesi’nde açtıkları stantla tanıtım ve üye katılım etkinliği düzenledi. Sendikanın Edirne İl Temsilcisi Celal Tolunay’ın hazır bulunduğu stantta açıklama yapan Birleşik Emekliler Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Taner Günerbüyük, Türkiye genelinde emeklilerin örgütlenmede yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti.


‘SERVETLERİNE SERVET KATIYORLAR’
Türkiye’de yoksul ve ezilen kitlelerin her geçen gün daha yoksullaşırken zenginler ve siyasetçilerin servetlerine, servet kattığına dikkat çeken Günerbüyük, “Biz emekliler ve emekçiler her geçen gün örgütlenmekten ve birlikte hareket etmekten güç olmaktan imtina etmekteyiz. Oysaki servet sahipleri örgütlenerek servetlerine, servet katıyorlar. Örneğin müteahhitler birlikleri gibi, ticaret odaları gibi örgütlü güçleri ile siyasette belirleyici unsur olarak milli hasıladan bizlerin alması gereken pay bu dar gruplara pay edilmekte” dedi.
‘EMEKLİLERDEN GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ’
Emeklilerin alım gücünün düştüğü her geçen gün daha yoksullaştığı, yaşam hakkının gasp edildiği süreçte, emekli sendikaları kurarak emeklileri örgütleyip, örgütlü güç ile kak ettikleri insan onuruna yaraşır bir yaşam koşulunu yaratmaya çalıştıklarını belirten Günerbüyük, “Ancak maalesef toplumun hafızası dediğimiz emekli kitlesi maalesef örgütlenmeye karşı direnç gösteriyor. Bizler kurduğumuz emekli sendikaları ile emeklilerin sesini duyurmaya, taleplerini muhataplarına duyurmaya çalışsak da maalesef emeklilerden aynı desteği görememekteyiz. Destek vermedikleri gibi köstek olduklarına şahitlik yapıyoruz. Örneğin kalkıp; ’emekli sendikaları ne yapıyorlar?’ diye eleştiri yapıyorlar. Öncelikle emekli sendikalarının hiç birinin aidat geliri yok, birkaç yönetici ortak cebinde karşılıyor. Belli bir süre sonra bu insanları da ekonomik olarak yormakta. Maalesef bir çayın 10 TL olduğu ülkemizde ayda 10 TL sendikaya katkıda bulunmak zorlarına gidiyor. Yine sendikalar eylem, miting ve basın açıklaması yapıyor, maalesef emekliler katılım sağlamıyor. Eyleme katılan basın mensupları ve polislerin sayısı emeklilerden daha fazla. Tabi durum böyle olunca da belli bir süre sonra basın içinde haber değeri olmayan bir kitle haline geliyoruz” diye konuştu.
‘HAK VERİLMEZ ALINIR’
Emeklilerin destek vermemesinin, iktidarın politikalarına da yansıdığına dikkat çeken Günerbüyük, “Tabi aynı zamanda emeklilerin duyarsızlığı iktidar tarafından da görülmekte. Onun içindir ki bugün emekliler toplumun en yoksul ve mağdur kitlesi haline geldiler. Tabi bir de emekliler içinde de okullu ve alaylı ayrışımı var fakat her ikisi de örgütlenmeye direnç gösteriyor. Şimdi buradan 16.2 milyon emekliye soruyorum: Siz iktidar olsanız itiraz etmeyen, hakkını aramayan emekli kitlesine altın tepside hak sunar mısınız? Bu sorunun cevabını başta kendi kendinize verdiğinizde emekliler milli hasıladan payına düşen, insanca ve insan onuruna yaraşır bir yaşam koşulunu yaratmış olur. Sonuçta örgütlüysen güçlüsün, hak verilmez alınır” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ