DOLAR 32,2635 0.01%
EURO 34,7062 -0.04%
ALTIN 2.394,61-0,23
BIST 10.262,75-0,71%
BITCOIN 2004423-3,42%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

389 okunma

İşletmelere ‘fiyat tarifesi’ zorunluluğu!

Ticaret Bakanlığı'nca lokanta, kafe ve pastanelerin kapısı ve masalarına fiyat tarifelerini koymasını zorunlu hale getiren genelge Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi… Her gün yerli ve yabancı yüzlerce turistin ziyaret ettiği Edirne'yi yakından ilgilendiren kararı yorumlayan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Harun Özen, tüketici açısından işletmelere olan güveni arttıracak bir uygulama olduğunu söyledi…

ABONE OL
19 Aralık 2023 18:12
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Ticaret Bakanlığı’nca lokanta, kafe ve pastanelerin kapısı ve masalarına fiyat tarifelerini koymasını zorunlu hale getiren genelge Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönet-melik, Resmi Gazete’nin son sayısında yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu hale getirildi. 1 Ocak 2024’ten itibaren uygulanmaya başlayacak kararla ilgili konuşan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Harun Özen, tüketici açısından işletmelere olan güveni arttıracak bir uygulama olduğunu söyledi.


İşletmelerden daha önce de fiyat tarifelerini görünür şekilde koy-malarının istendiğini anlatan Özen, “Daha önce de fiyat tarifelerinin görünür yere asılması gerekiyordu ama bu şimdi zorunlu hale getirildi. Asan da vardı asmayan da, artık her kapının önünde ve masalarda göreceğiz. Bu da işletmelere olan güveni arttıracak diye düşünü-yorum. Vatandaş işletmenin önünden geçerken fiyata bakıp, içeriye girmeden kararını verebilecek. Bu da vatandaş için yani tüketicinin korunması için gayet olumlu” diye konuştu.
Kararın esnaflarca da olumlu karşılandığını dile getiren Özen, “Bu karar esnaflarca da çok olumlu karşılandı. Kentimiz bir turizm kenti olduğu için yüksek oranda turist geliyor. Bu dışarıdan gelenler için dolayısıyla turizm için çok olumlu geri dönüş olarak yansıyacaktır bize. Bugün itibariyle biz de esnafımızı bilgilendirmeye başladık. Hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ