DOLAR 32,2577 -0.03%
EURO 34,7361 -0.06%
ALTIN 2.392,93-0,30
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986929-2,24%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

199 okunma

Emekli onurlu yaşamak istiyor!

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emeklinin aldığı maaş zammı karşısında artan enflasyonun altında ezildiğini belirtip, dünyanın diğer ülkelerindeki emekliler gibi onurlu ve mutlu yaşamak istediklerini söyledi... Dayıoğlu, "16 milyon emekli ailesi olarak lütuf değil; bedelini yıllarca peşin olarak ödediğimiz haklarımızı istiyoruz" dedi.4

ABONE OL
11 Şubat 2024 17:41
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emeklinin aldığı maaş zammı karşısında artan enflasyonun altında ezildiğini belirtip, dünyanın diğer ülkelerindeki emekliler gibi onurlu ve mutlu yaşamak istediklerini söyledi.
DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, Lüleburgaz Şubesi, Edirne Emekli Öğretmenler Derneği, CHP Taban Hareketi, Türk Halk Müziği Korosu, Taksav, ADD Edirne Şubesi temsilcilerinin katılım gösterdikleri dayanışma kahvaltısında dünyanın diğer ülkelerindeki emekliler gibi onurlu ve mutlu yaşamak istediklerini söyledi.


‘YAPILAN ZAMMIN YÜZDE 6’SI BANKAYA YATMADAN CEBİMİZDEN GİTTİ’
Zamlı maaşın, daha hesaplara yatmadan yüzde 6’sının ceplerinden gittiğini söyleyen Dayıoğlu, “10 bin lira asgari emekli aylığı ile açlığa ve yoksulluğa mahkum edilen biz emekliler de dünya emeklileri gibi onurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz. 16 milyon emekli ailesi olarak lütuf değil; bedelini yıllarca peşin olarak ödediğimiz haklarımızı istiyoruz. Üç kademeli lütuf sonrası yüzde 49.25 olarak yapılan zamların bizler açısından hiç bir önemi yoktur, zira zamlı aylıklar banka hesabınıza yatmadan TUİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre bile yüzde 6.70’i cebimizden gitti. TUİK 6.70, ENAG 9.38 enflasyon oranı açıklamış olsa da çarşıda pazarda gerçek enflasyonun yüzde 300 olduğunu ilk okula giden çocuklarımız dahi biliyor. Böylesine çift haneli değişken enflasyon oranlarına rağmen emekli aylıklarına ya da dini bayramlarda aldığımız bayram ikramiye rakamlarına yüzde yüz bile zam yapsanız ne olur. Yaptığınız zammı üç ay geçmeden fazlası ile geri alıyorsunuz” diye konuştu.


‘SANDIKTA SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEYECEĞİZ’
Emekli aylığının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Dayıoğlu, “Emeklileri enflasyona ezdirmedik yalanıyla aklımızla alay etmek yerine, emeklilerin sendikal örgütlenmesinin önündeki yasal engelleri kaldırıp intibak yasasını çıkartarak asgari emekli aylığını önce uluslararası standartlara uygun hale getirirsiniz, daha sonra bağımsız ciddi kurumların açıklayacağı gerçek enflasyon oranına göre her ay otomatik olarak artırarak insanca yaşamamıza olanak sağlarsınız. Aksi takdirde sonra seçimden önce oy, seçimden sonra soy dediğiniz biz emekliler de yaklaşan yerel seçimlerde sandıkta son sözümüzü söyleyeceğiz. Ayrıca bütün emeklilerin bir çatı altında birleşmesinin ve ortak mücadele etmesinin önemini ve mutlak gerekliliğini vurgulayarak parçalı mücadelemizi ortak direnişe dönüştürmeye davet ediyorum. Bir olalım, diri olalım, güçlü olalım. Yaşasın emeklilerin ortak direnişi” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ