DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2145030-0,41%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

405 okunma

ELYD’de Atıl Erman’sız dönem

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) İstanbul Genel Merkez binasında geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirilen genel kurulda, Başkan Atıl Erman ve yönetimi, görevi bir başka Edirne Liseli ekibe devretti…

ABONE OL
24 Mart 2024 17:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) İstanbul Genel Merkez binasında geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirilen genel kurulda, Başkan Atıl Erman ve yönetimi, görevi bir başka Edirne Liseli ekibe devretti. Uzun yıllardan bu yana ELYD Genel Başkanlık görevini büyük özveri ve başarıyla sürdüren Atıl Erman, Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Genel Başkanlığı görevine ise devam edecek. ELYD’nin yeni Yönetim Kurulu asıl üyeleri Cevat İşlik, Ercan Köse, Mehmet Haluk Ündeş, Mehmet Savaş, Kemal Demirkıran, yedek üyeleri Bahadır Çolak, Can Yaşın, Zafer Adıyaman, Sedat Yıldırım, Çağrı Ülker’den; Denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri de Hüseyin Yavaş, Tayfun Ilıcalı, Koray Gönül, Mustafa Öngören, Aylin Löle ve İlhan Mandacı’dan oluştu.


İstanbul ve Edirne’den katılan delegelerin oy kullandığı genel kurulda ELYD’nin yeni Genel Başkanı Makine Mühendisi 1976 yılı mezunu Cevat İşlek oldu. Saraçhane semtinde doğup, büyüyen, Yusuf Hoca İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Edirne Lisesi ve EDMMA-Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1981’de mezun olan Cevat İşlek, 43 yıldır olarak çalışma hayatının içinde bulunuyor.
İşlek; Saraçhane semtinde geçen çocukluk yıllarında semt kültürü ile büyüdüğünü ve gerek yetişme gerekse aile ortamı ve aidiyet hissettiği semt kültürünün daha sosyal ve cemiyet hayatına daha aktif katılımcı olmasında büyük etken olduğunu kaydetti. Genel kuruldaki konuşmasında, ELYD’nin çiçeği burnunda yeni genel başkanı Edirne Lisesi ve ELYD ile bağlarını da şöyle anlattı.


“Bende 167 yıllık ulu çınar Edirne Lisesi’nin yeri bir başkadır. Mezun olup iş hayatına atıldıktan sonra 23 Nisan’ in hafta sonu tatili ile birleştiği yıllarda okuluma geldim. 2016’da 40’ncı Yıl Plaket törenimiz benim ELYD camiasına katılmamın miladı olmuştur. Uzun yılar görüşmediğimiz bir çok sınıf ve dönem arkadaşım ile telefon bilgilerimizi paylaşıp WhatsApp grubu kurarak geniş katılımlı etkinliklerimizle birlikteliğimizi pekiştirdik.
2018 yılı ELYD Genel Kurulu’nda ilk yedek üye seçildim ve Ocak 2020’de yönetimden ayrılan bir arkadaşımızın yerine asıl üye oldum. Aynı süreçte 2019 yılında ELEV Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi seçildim ve halen görevimiz devam ediyor. ELYD Yönetim Kurulu’muzda Genel Başkanımız Atıl Erman, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Akpınar ve Genel Muhasip Avram Mitrani ağabeylerimin nöbeti ve bayrağı devir etmek yaklaşımı içinde olduğunu görünce sürece dahil oldum.


ATIL ERMAN VE ARKADAŞLARI ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE ÇIKARTTI
Edebiyat Öğretmenliği, Lise Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara Merkez Teşkilatı’ndaki deneyimleri ile Genel Başkanımız Sayın Atıl Erman ve dönem arkadaşları 20 yıllık görev sürelerinde çok büyük ve önemli işler yaptılar, çıtayı çok yüksek seviyeye çıkardılar. Eski TEKEL binalarının restore edilerek Edirne Lisesi Kampüs Alanına dahil edilmesi projesinde büyük gayret sarf ettiler. Bu projenin tamamlanması öncelikli hedefimiz olacaktır. Edirne Lisesi’ne Robotik Laboratuvar kurulması ve ülkemizde mevcut yaklaşık 3 bin lisede olmayan Senfoni Orkestrası kurulması çok önemli çalışmadır. Çalışmalarını tek tek saymak mümkün değil, sizler zaten süreci yakından görüyor ve izliyorsunuz. Kendilerine maddi ve manevi katkıları ile cefakar çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde de her zaman tavsiye ve önerilerine açık olup ELYD ve ELEV olarak ayni binada birlikte görev yapacağız, yardımlarını isteyeceğiz ve her zaman bizlere olumlu destek vereceklerinden eminiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ