DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

181 okunma

Eğitim-İş’ten ‘protokol’ sorusu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde yaşanan 'cemaat ve tarikatlarla protokol' tartışmalarına ilişkin açıklama yayınlayan Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, "Maksat protokol imzalamak ise Eğitim İş Edirne Şubesi olarak soruyoruz: 'eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur' diyerek bilimin yol göstericiliğini vurgulayan Başöğretmenimizin izinden gitmemizi sağlayacak bir protokole kim hayır der?" ifadelerini kullandı…

ABONE OL
18 Aralık 2023 17:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde yaşanan ‘cemaat ve tarikatlarla protokol’ tartışmalarıyla ilgili açıklama yayınladı.
TBMM’de süren bütçe görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin ile CHP ve DEM Parti’liler arasında, MEB’in cemaat ve tarikatlarla yaptığı iddia edilen protokoller konusunda tartışma yaşandı. Tansiyonların yükseldiği tartışmada Bakan Tekin, “Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı. Tartışmanın ardından Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay da MEB’e yönelik konuyla ilgili soruların yer aldığı bir açıklama yayınladı.
‘Maksat protokol imzalamak ise Eğitim İş Edirne Şubesi olarak soruyoruz’ sözleriyle başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“‘Maksat protokol imzalamak ise Eğitim İş Edirne Şubesi olarak soruyoruz:
4 yaşındaki çocukların okula aydınlıkta gideceği bir protokole hangi anne baba hayır der?
Devlet lisesinin pansiyonuna 24 saat güvenlik görevlisi verecek bir protokole 14 yaşındaki kızını okula emanet eden hangi anne hangi baba hayır der?
4 yaşındaki çocuğa ücretsiz sabah kahvaltısı verecek bir protokole kim karşı çıkar?
Anaokulundan liseye kadar her seviyedeki öğrenciye ücretsiz öğle yemeği sağlayacak protokole hangi kuruluş hayır der?
Ataması yapılmayan, ücretli ve sözleşmeli adı altında çalıştırılan ne kadar öğretmen varsa onları mülakatsız olarak atayacak bir protokole hangi eğitim sendikası hayır der?
Öğretmenleri yoksulluk sınırı altında yaşamaktan kurtaracak bir protokole kim hayır der?
Haziran’da emekli olma hayalleri kurarken seyyanen zam haberini duyup emekli maaşının yarı yarıya azalacağını öğrendiği için planından vazgeçerek Eylül’de okuluna dönmek zorunda kalan öğretmenin hayalini ona geri verecek bir protokole kim hayır der?
Senaryolara bağlı kalarak 1 not vermek için 3 sınav yapan Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce ve Almanca öğretmenlerini bu içi boş sınavlar yapma angaryasından kurtararak ölçme değerlendirmeyi olması gerektiği gibi yaptıracak bir protokole kim hayır der?
Adı seçmeli kendisi mecburi olan dersler koyarak velileri devlet okulundan kaçırtıp özel okullara çeken bu protokolleri kaldıracak protokole kim hayır der?
Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur diyerek bilimin yol göstericiliğini vurgulayan Başöğretmenimizin izinden gitmemizi sağlayacak bir protokole kim hayır der?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ