DOLAR 32,2660 0.02%
EURO 34,6994 -0.1%
ALTIN 2.405,490,23
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2019592-1,42%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

448 okunma

Edirne’den ‘futbolda kara leke’ tepkisi

Türkiye Süper Ligi'nde oynanan 15'inci hafta karşılaşmasında Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan FİFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Edirne Şubesi'nden tepki yağdı… Edirne ASKF Başkanı Muzaffer Yıldırım yaşanan olayın Türk futboluna vurulmuş kara bir damga olduğunu belirtirken, TFFHDG ise sosyal medyadan yayınladığı açıklamada, "Bu elim hadise Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak işlenecek ve verilecek olan ceza da tarafımızca bu minvalde değerlendirilecektir. Birkaç basit kınamayla geçiştirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir" denildi…

ABONE OL
12 Aralık 2023 18:08
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye Süper Ligi’nde oynanan 15’inci hafta karşılaşmasında Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan FİFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Edirne Şubesi’nden tepki yağdı.
Ankara’da önceki akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından saha giren MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’i yumrukladı. Yere düşen Meler etrafını saran kişilerce tekmelendi. Yaşananlar ülke genelinde büyük tepki çekti. Başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Halen tazeliğini koruyan olayın ardından Edirne’deki spor bileşenleri ise tepkilerini dile getirdi. Edirne ASKF ve TFFGHD Edirne Şubesi olayı ‘futbolda kara leke’ olarak yorumladı.
‘FUTBOLA VURULMUŞ KARA BİR DAMGADIR’
Edirne ASKF Başkanı Muzaffer Yıldırım, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirtip, “Aslında akşam yaşanan olaylar Türk futboluna vurulmuş kara bir damgadır ve tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. Bu tür patlamaların olabileceği bir coğrafyada yaşıyoruz. İnsanlarımız artık her şeye çok çabuk tepki verebiliyorlar, çok çabuk aksiyon alabiliyorlar. Ama her ne olursa olsun bugün Türkiye Süper Ligi’nde oynayan bir kulübün başkanının sahaya inip hakemi darp etmesi kabul edilebilir bir şey değildir ve bunun kabul edilebilecek bir tarafı yoktur. Zaten konu şu anda yargıya taşınmış durumda ve bildiğimiz kadarıyla tutuklanmış kendisi. Artık bundan sonra süreci yargı karar verecek” dedi.
‘MÜSABAKALAR İKİNCİ BİR EMRE KADAR DURDURULDU’
Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ikinci bir emre kadar tüm müsabakaları durduğunu da belirten Yıldırım, “Akşam Türkiye Futbol Federasyonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Gece geç saatlere kadar toplantı sürdü. Amatör spor kulüpleri başkanlıklarına da saat 02.00’den sonra bir yaz geldi. İkinci bir emre kadar Türkiye’de futbolla ilgili her şeyin durdurulduğu yönünde. Bu durum Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi ilimizde de geçerli olacak. Hiçbir futbol müsabakası ikinci bir emre kadar oynanmayacak. Futbol Federasyonu bunun sorumlularını en ağır şekilde cezalandıracaktır, kararı onlar verecektir. Ama bizim sporda bir şehrin yönetimi olarak kesinlikle tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Buradan da hakem camiasına ve Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.


‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’
TFFGHD Edirne Şubesi de olayın ardından sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. Olayın sert şekilde kınandığı mesajda şu ifadelere yer verildi:
“11 Aralık Pazartesi akşamı Ankara Eryaman Stadı’nda hakem camiamızın gözbebeği FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e karşı yapılan şiddete tüm Türkiye gibi bizler de şahit olduk. Bu hadiseyi gerçekleştirenlerin futbolun içinde (sözde) futbol adamı olarak yer alması bizleri derinden yaralamıştır. Futbolu yönetenlerin ve Türk adaletinin bu elim hadise karşısında gereken bütün ağır cezai işlemleri yapacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada, artık sözün bittiği yerdeyiz. Türk Futbolu adına kapkara bir iz bırakan bu gecenin takipçisi olacağız. Bütün kamuoyunun ortak olarak tepki gösterip, lanetlemesi gereken bu olay umarız ki milat olur. Birkaç basit kınamayla geçiştirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir.
‘SALDIRI TÜM HAKEM CAMİSASINA YAPILMIŞTIR’
Bu elim hadise Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak işlenecek ve verilecek olan ceza da tarafımızca bu minvalde değerlendirilecektir. FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıları gerçekleştiren, sebebiyet veren ve aynı zihniyette olan herkesi şiddetle lanetliyoruz. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan şiddetli saldırı, sadece hakemimiz Halil Umut Meler’e değil tüm hakem camiasına yapılmıştır. En üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemlerimize müsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz. Gün hakem camiası olarak birlik olma günüdür.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ