DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20736308,55%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

206 okunma

Edirne Lisesi’nde geleneksel pilav buluşması!

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından Edirne Lisesi'nin kurulmuşunun 167'nci yıldönümü kapsamında düzenlenen geleneksel pilav şenliğinde en yenisinden en eskisine mezunlar bir kez daha bir araya gelerek hasret giderdi, anılarını tazeledi… Vali Yunus Sezer'in de katıldığı etkinlikte konuşan Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, "Edirne Lisesi gökte parlayan bir yıldız ve her yıl mezunlarıyla birlikte bir araya geldiğinde gökte daha da ışıl ışıl parlıyor gerçekten” dedi…

ABONE OL
23 Nisan 2024 17:54
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından, 167’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Edirne Lisesi’nde düzenlenen geleneksel pilav şenliğinde en yenisinden en eskisine mezunlar bir araya geldi.
Edirne Lisesi’nin önceki gün başlayan 167’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri dün okulda gerçekleştirilen programla sürdü. Program kapsamında okulun konferans salonunda 50 ve 40’ıncı yıl mezunlarına anı plaketleri takdim edildi. Geleneksel pilav zilinin çalınıp, pilav ikram edildiği etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer de katılarak hem okulu gezdi hem de mezunlarla sohbet etti.


‘DEVAM EDEN KADİM BİR GELENEK VAR’
Ziyarette konuşan Vali Sezer, Edirne Lisesi’nin tarihi bir okul olduğunu belirtip, sürdürülen geleneğin çok değerli olduğuna vurgu yaptı. Sezer, “Bugün kadim bir binamızın kadim bir geleneğini sürdürmek üzere buradayız. Edirne Lise’miz Osmanlı döneminden günümüze gelen liselerimizden birisi. Mezunların da birbirine karşı sevgi ve saygısı devam ediyor. 167 yıldır devam eden bir gelenek var. Biz tabii böyle bir liseye sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Gerçekten de buradan mezun olup hem Edirne’mize hem de Türkiye’ye imzasını atan mezunlarımız var. Gerçekten de müzeyi de gezdiğimiz zaman da oradaki görev alan öğretmenlerden, mezun olarak baktığımız öğrencilerden çok önemli şahsiyetler, kuruluşlar buraya hizmet etmişler. Bu manada da gerçekten de teşekkür ediyoruz” dedi.


‘YATAKHANE BÖLÜMLERİ KÜTÜPHANE İLE TAMAMLANACAK’
Lisenin yanında devam eden yatakhane bölümleri restorasyonuna da dikkat çeken Sezer, “Edirne Lisemiz tabii bir taraftan da yatakhane bölümleri restore edildi ve devam eden bir restorasyon çalışması var. İnşallah bu sene de bu restorasyonlar kapsamında eğitim öğretim yılını tamamlayıp güzel hizmet edecek şekilde kütüphanesiyle beraber önemli bir organizasyon haline getirmeyi de düşünüyoruz” diye konuştu.


‘EDİRNE LİSESİ GÖKTE IŞIL IŞIL PARLIYOR’
Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk de, konferans salonundaki programda Edirne Lisesi’ni gökte parlayan bir yıldıza benzetti. Şentürk, “Çok özel çok özel bir gün yaşıyoruz gerçekten. Hani bugün çokça kullandığımız bir kelime ‘gelenekleri olan bir okul ve kendini has kültürü olan bir okul’, bakın muazzam bir şey var gerçekten bugün gerçekleşen. Bugün bu okulda okuyan öğrencilerle buradan mezun olmasının üstüne 70 yıl geçen mezunlarımız her yıl okullarında buluşuyorlar. Bunu sağlayabilen okul sayısı sanıyorum ki ülkede bir elin parmakları kadar var mıdır bilmiyorum. Böyle öğrencilerimiz olduğu için çok şanslıyız, onlara çok çok teşekkür ediyorum. Edirne Lisesi gökte parlayan bir yıldız ve her yıl mezunlarıyla birlikte bir araya geldiğinde gökte daha da ışıl ışıl parlıyor gerçekten. Bunu gerçekten çok içten hissediyorum” şeklinde konuştu.


‘ÖĞRENCİLERİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR’
Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Atıl Erman da Edirne Lisesi’nde okuyan öğrencilerin fark yarattığını belirtti. Erman, “Bizim çocuklarımız bir başka yerde. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bu okulda görev yapan fedakar öğretmenlerin söylediği bir şey var. Diyorlar ki; ‘Atıl abi bu son yıllarda bu okula gelen öğrenciler çok farklı.’ Derslerinde çok başarılılar. Düşünebiliyor musunuz? Kültürel faaliyetlerde de sanat faaliyetlerinde de zeka yarışlarında da her tarafta başarılılar. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor. Okulumuzla iftihar ediyoruz. Bir kere daha bu salondaki velilerimizi kutluyorum. Size teşekkür ediyorum, böyle iyi evlatlar yetiştirmiş olduğunuz için” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ