DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20736308,55%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

139 okunma

Baro’dan ‘çocuk hakları’ standı

Edirne'de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları kapsamında, Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nca açılan stantta, çocuklara dağıtılan broşür ve bilgilendirici kağıtlarla hakları anlatılırken, balonlar dağıtıldı…

ABONE OL
23 Nisan 2024 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları kapsamında, Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nca stant açıldı.
Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Saraçlar Caddesi’nde stant açıldı. Caddede düzenlenen kutlama etkinliğine gelen çocuklar ve ailelere, stantta bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Özge Hazır, çocukların haklarını öğrenebilmeleri için ellerinden geldiği kadar çok bireye ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.
Çocukların haklarını bilmelerinin önemine değinen Hazır, “Bugün 23 Nisan’da sahaya çocuklarımızın yanına geldik. Önemli olanın çocukların haklarını bilmesi olduğuna inanıyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Bugün de çocuklarımızla birlikte bayramımızı kutlarken haklarını anlatan broşürler ve boyama kağıtları dağıtıyoruz. Birlikte kutlamak ve daha çok çocuğa ulaşmak için buradayız. Çocuğun en temel hakkı yaşam hakkı. Bununla birlikte çocukların bilme-diği oyun hakkı var, aileleriyle iletişim kurma hakları ve en önemlisi çocukların düşüncelerini özgürce ifade etme hakkı var. Aslında çocukların bu haklarını bilmesi, gelecekte tehlikelere karşı mücadele etmeleri açısından önemli. Biz çocukların çıkara-madıkları ses olmaya çalışıyoruz her zaman ama çocukların da o sesi çıkarabilmeleri için de birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ