DOLAR 32,2535 -0.02%
EURO 34,6861 -0.14%
ALTIN 2.398,98-0,04
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2019252-1,08%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

438 okunma

Coni’ye tava ciğer!

Edirne'nin gastronomik lezzetlerinden, ünü ülke sınırlarını aşan tava ciğer, gerçek anlamda sınırları aşmaya başladı… Kentte baba mesleği ciğerciliğe devam eden Uğurcan İmrak, Türkiye'nin her yerine pişmiş şekilde ciğer gönderebildiklerini belirtip, bugüne kadar en uzak Amerika'dan sipariş aldıklarını kaydetti…

ABONE OL
25 Ocak 2024 17:14
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’nin gastronomik lezzetl-erinden, ünü ülke sınırlarını aşan tava ciğer, gerçek anlamda sınırları aşmaya başladı.


Edirne’de, lezzetiyle ünü sınırları aşan tava ciğeri sipariş usulüyle yurt içi ve yurtdışına da gönderiliyor. Edirne’nin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden sipariş alan ciğer işletmeleri, yurtdışından da aldıkları siparişleri geri çevirmiyor. Kentte baba mesleği ciğerciliği sürdüren Uğurcan İmrak, hali hazırda yurt içinden sıklıkla sipariş aldıklarını ifade etti.


Ciğerin çiğ olarak gönderilmesinin mümkün olmadığını anlatan İmrak, “Bize bu şekilde Edirne merkezi dışında, şehir dışından da sürekli sipariş geliyor. Böyle durumlarda çiğ olarak gönderemiyoruz. Havaların soğuk olduğu dönemler bizim için avantaj. Baştan ciğeri pişiriyoruz, ardından iyice bir soğutuyoruz. Soğutmanın ardından strafor kapların içerisine güzel muhafaza edilecek şekilde paketleyip, kargoya teslim ediyoruz” dedi.
Pişmiş ciğeri muhafaza edilmesinin ardından her yere gönderebildiklerini belirten İmrak, “Türkiye’nin her yerine gidiyor. Bugüne kadar en uzak olarak Amerika’nın Şikago şehrine gönderdik” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ