DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

1507 okunma

CHP Taban Hareketi’nden iddialı çıkış

Edirne CHP Taban Hareketi, Türkiye de ilk kez değişimi 28 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra 17 Haziran 2023'de gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kendilerinin dile getirdiklerini belirterek, “Gerçek bir değişimden söz edeceksek bu yerelden yani Edirne'den başlamak zorundadır' dedi… 2 Ekim 2023 tarihinden bu yana gece- gündüz demeden çalıştıklarını belirten Edirne CHP Taban Hareketi, 25 Kasım 2023 tarihinde yapılması planlanan 'Tüzük Kurultayı'na kadar bu çalışmaları aralıksız olarak sürdürmeyi ve Edirne'de yaşayan yaklaşık 80 bin kişiye direkt ve dolaylı olarak ulaşmayı hedeflediklerini, gerçekçi kriterlerle yapılacak aday belirleme süreçlerinde Ergun Türkyılmaz'ın Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı olacağına inandıklarını bildirdi…

ABONE OL
10 Kasım 2023 09:59
2

BEĞENDİM

ABONE OL


Edirne CHP Taban Hareketi, Türkiye de ilk kez değişimi 28 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra 17 Haziran 2023’de gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kendilerinin dile getirdiklerini belirterek, “Gerçek bir değişimden söz edeceksek bu yerelden yani Edirne’den başlamak zorundadır’ dedi.
2 Ekim 2023 tarihinden bu yana Belediye Başkan Aday Adayları Ergun Türkyılmaz ile birlikte gece- gündüz demeden çalıştıklarını belirten Edirne CHP Taban Hareketi, 25 Kasım 2023 tarihinde yapılması planlanan ‘Tüzük Kurultayı’na kadar bu çalışmaları aralıksız olarak sürdürmeyi ve Edirne’de yaşayan yaklaşık 80 bin kişiye direkt ve dolaylı olarak ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Edirne CHP Taban Hareketi, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekçi kriterlerle yapılacak aday belirleme süreçlerinde Ergun Türkyılmaz’ın Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı olacağına inandıklarını belirterek, şunlara yer verdi:


“BİZ KİMİZ?
Bizler, henüz kimse değişimden söz etmezken 2010 yılında ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ değişirse ülkenin makûs talihi değişir diyerek yola çıkmış ve bu değişimin öncelikle yerelden başlaması gerektiğine inanmış, ‘Siyasi Ahlak’ kavramını kendisine pusula olarak seçmiş CHP üyelerinden oluşan bir taban hareketiyiz. Geçen 13 yıl boyunca neyi savunuyorsak şimdi de aynı şeyi savunuyoruz; ‘Gerçek bir değişimden söz edeceksek bu yerelden yani Edirne’den başlamak zorundadır:’
Edirne CHP Taban Hareketi, geçen 13 yılın sonunda Edirne’nin tüm ilçelerinde aynı duyguları paylaşan yüzlerce CHP üyesinin katılımları ile tabandaki değişim talebinin öznesi haline dönüşmüştür.
28 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra da Türkiye de ilk kez değişimi 17 Haziran 2023 de Edirne CHP Taban Hareketi basın açıklaması ile dile getirmişti.
21 Eylül 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi Edirne CHP Taban Hareketi’nin yerel seçimlerde halkımızın teveccühüne sunduğu Edirne Belediye Başkan Aday Adayı, siyasi ahlakından asla şüphe duymadığımız Ergun Türkyılmaz’dır.
Edirne CHP Taban Hareketi olarak 2 Ekim 2023 tarihinden bu yana Aday Adayımız Ergun Türkyılmaz ile birlikte 50 günden bu yana gece- gündüz demeden çalışıyoruz.
Edirne için kurduğumuz hayallerimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız ve değerli Edirne Halkının ferasetinden aldığımız güvenle hiç yılmadan, asla umutsuzluğa kapılmadan 34 günde Edirne’nin birçok mahallesinde yaklaşık 30 Bin kişi ile birebir temas kurduğumuzu belirtmek isteriz.
SAHADA DUYDUKLARIMIZ
Saha ziyaretlerinde hem partiye hem de Edirne’deki mevcut yönetime ciddi tepkilerin olduğunu gözlemledik. Genel başkan değişiminin bu anlamda CHP seçmenine ciddi bir motivasyon sağlamasını umut ediyoruz.
‘En iyi anket sokağın söyledikleridir’ tezinden yola çıkarak yaptığımız ziyaretlerde halkımızın en çok dillendirdiği sorunların başında ulaşım, otopark, tuvalet yetersizliği, altyapı ve yol sorunları, Çocuklarımız için park alanlarının yetersizliği, Şehrin genel temizliği, Sokak hayvanları ve beslenme alanları sorunu, Belediye çalışanlarının verimliliği ve bazı davranış sorunları, Suyun pahalılığı, Otogarın güvenli olmaması ve tekel olarak işletilmesi sorunu, Belediye Başkanının saha ziyaretlerinin azlığı gibi sorunların öne çıktığını gözlemledik.
Edirne, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına gelişmiş, müreffeh bir kültür kenti olarak yoluna devam etmek zorundadır ve bu sorunları konusunda uzman, liyakatli kadrolar ile verimli çalışmalar yaparak çözmek çok kolaydır.
Edirne CHP Taban Hareketi olarak amacımız bu sorunları çözmenin ötesinde, vizyoner bir yönetim anlayışı ile tüm ülkede örnek gösterilen ve her Edirnelinin ‘Benim Edirne’m, Benim Belediyem’ diyeceği bir anlayışı hâkim kılarak, geleceğin Edirne’sini Edirne halkı ile birlikte yeniden inşa etmektir.
34 günlük saha ziyaretlerimizde halkımızdan gördüğümüz destek ve yoğun ilgi bize hem umut hem de güç vermiştir. Çıktığımız bu yolda desteğini esirgemeyen Edirne halkına teşekkürü bir borç biliriz.
25 Kasım 2023 tarihinde yapılması planlanan ‘Tüzük Kurultayı’na kadar bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeyi ve Edirne’de yaşayan yaklaşık 80 bin kişiye direkt ve dolaylı olarak ulaşmayı hedefliyoruz.
Partimizin Aday belirleme sürecinde halkın kendi adayını belirleyeceği, objektif ve profesyonel kriterlere dayalı “Önseçim” ya da ‘Kamuoyu Yoklaması’ gibi yöntemleri hayata geçirerek karar alacağına olan inancımız tamdır.
Bizler, biliyor ve inanıyoruz ki gerçekçi kriterlerle yapılacak Aday belirleme süreçlerinde Ergun Türkyılmaz Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı olacaktır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ