DOLAR 32,2218 0.01%
EURO 35,3405 0.23%
ALTIN 2.523,180,91
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2159953-0,25%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

966 okunma

Kahraman’dan ön seçim talebi!

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, yeni Genel Başkan Özgür Özel'in Kurultay sonrası il başkanları ile yaptığı toplantıda özellikle tüzük çalışmalarının daha kapsamlı olması ve tüm tabanın ortak görüşlerinin mutlaka değerlendirilmesi, aynı zamanda tüm örgütlerin talebi olan ve parti tabanının daha heyecanlı çalışmasını sağlayacak ön seçimin olması konusunda görüş bildirdiğini açıkladı…

ABONE OL
10 Kasım 2023 09:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin demokrasi ve birlik kurultayımızın adına yakışır biçimde kimseyi rencide etmeyecek eksiklerin, fikirlerin eleştirildiği ve partimizi ileriye taşıyacak önerilerin görüşüldüğü tarihi bir kurultay süreci geçirdiğini söyledi.


Kahraman yaptığı yazılı açıklamada, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nın geleceğe umutla ve şölen havasında gerçekleştiğini kaydetti. 38. Olağan Kurultayı’nda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı Özgür Özel’in yeterli sayıda imzayı toplayarak aday olmaya hak kazandıklarını hatırlatan Kahraman unları söyledi:
“Son yapılan genel seçimlerden sonra halkımız ve tabanımızın büyük bir bölümünde değişim talebi olmuştur. Bizlerde kurultay öncesinde tüm ilçelerimizle danışma kurulu toplantılarımızı yaptık. Burada yapmış olduğumuz toplantılarda değişimin nasıl olması ile ilgili bir karmaşa vardı.Toplantı sonuçları üyelerimizin bir bölümünü tatmin etti, bir bölümünü tatmin etmedi. Ancak süreç boyunca üyelerimizin ve halkımızın çok büyük bir kısmı değişim talepleriilettiler Ankara’ da İl Başkanlarımızla yaptığımız toplantıda İllerin büyük bir bölümümde aynı şekilde değişim talepleri vardı. Ayrıca, salona girdiğimizde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve tabanı temsil eden delegelerin taleplerinin de aynı yönde olduğu görülüyordu. Halkın ve tabanın isteğinin önüne geçilemeyeceği seçim sonucunda da görüldü. Bizimde ilk defa yaşamış olduğumuz salt çoğunluk sağlanamamasından dolayı seçim aynı gece tekrarlanarak 2. kez yapıldı ve ikinci Yüzyıla 8. Genel Başkanımız Özgür Özel seçildi.
Genel Başkanımız Özgür Özel gece yapmış olduğu konuşmada tüm parti tabanını kucaklayarak birlik mesajı verdi ve ardından sabah saat 09:30′ da İl Başkanları Toplantısı yapacağını belirtti. Sabah 81 İl Başkanı ile birlikte kahvaltı yaparak toplantımıza geçtik. Yapmış olduğumuz toplantıda Genel Başkanımız yerel seçim startının bugün başladığını ve adaylık konuşmasında vermiş olduğu bütün taahhütleri yerine getireceğine aynı zamanda yerel seçim sürecinde örgütün talepleri ve önerilerinin dikkate alınarak sürecin işleyeceğini belirtmiştir. Genel Başkanımız Özgür Özel’in konuşmalarının ardından İl Başkanlarımız söz almıştır. Benimde yapmış olduğum konuşmada özellikle tüzük çalışmalarının daha kapsamlı olması ve tüm tabanın ortak görüşlerinin mutlaka değerlendirilmesi, aynı zamanda tüm örgütlerin talebi olan ve parti tabanımızın daha heyecanlı çalışmasını sağlayacak ön seçimin olması konusunda görüş bildirdim.
Halkımız ve parti tabanımızın isteği yerine gelmesi ile birlikte değişime şahitlik ettiğimiz ve değişimin başladığı ikinci yüzyılda şehrimiz ve ülkemiz için hiç durmadan çalışacağız.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ