DOLAR 32,2641 0%
EURO 34,7219 0.01%
ALTIN 2.395,20-0,20
BIST 10.273,00-0,61%
BITCOIN 1996194-2,78%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

1041 okunma

Bir başarı da Bakü’den

Azerbaycan'ın Başkenti Ba-kü'de 4-8 Aralık 2023 tarihlerinde 3'ncüsü düzenlenen Uluslararası 2023 STEAM Azerbaycan Festivali'nde Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri Bilge Sevdik ve Irem Kayra Soyal büyük başarı gösterdi. Öğrenciler Bilge ve İrem kurdukları BrainBytes takımı ile, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarladıkları 'Halaskar' isimli robotla, Bakü Uluslararası Steam Festivaline kabul edilip ülkemizi başarıyla temsil etti.

ABONE OL
10 Aralık 2023 17:02
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Azerbaycan’ın Başkenti Ba-kü’de 4-8 Aralık 2023 tarihlerinde 3’ncüsü düzenlenen Uluslararası 2023 STEAM Azerbaycan Festivali’nde Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri Bilge Sevdik ve Irem Kayra Soyal büyük başarı gösterdi. Girdikleri her yarışmadan ödüllerle dönen İki genç öğrenci kurdukları BrainBytes takımı ile ülkemizden Bükü’ye davet alan iki ekipten biri oldu. Öğrenciler Bilge ve İrem, arama kurtarma faaliyetlerinde kul-lanılmak üzere tasarladıkları ‘Halaskar’ isimli robotla, Bakü Uluslararası Steam Festivaline kabul edilip ülkemizi başarıyla temsil etti.
Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri Bilge Sevdik ve İrem Kayra Soyal, Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali (SAF-2023) yarışmasında Innovative Exhibition kategorisinde ülkemizden finale kalan iki takımdan biri olma başarısı gösterdi.


Bakü’de gerçekleştirilen Uluslararası Steam Festivalinde İnnovative Exhibition Kategorisi Yarışmalarında ülkemizi temsil eden öğrencilerimizin standını Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev de ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Bilge Sevdik, Bakan Emrullayev’e projelerini İngilizce olarak anlattı. Bakan da iki öğrenciyi ve Danışman Öğretmenleri Kubilay Cengiz Şentunalı’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Girdikleri her yarışmadan başarılar ve ödüllerle dönen Bilge Sevdik ve İrem Kayra Soyal, Azerbaycan’a gitmeden önce de Edirne Valisi Yunus Sezer ve Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret ederek projeleri ile ilgili bilgi verdi. Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin başarılı öğrencileri Bilge Sevdik ve İrem Kayra Soyal, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarladıkları ‘Halaskar’ isimli robotla katılıp ülkemizi başarıyla temsil ettikten sonra da Vali Yunus Sezer tarafından makamında kabul edildi. Vali Sezer, gurur verici bu başarı için öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenleri Kubilay Cengiz Şentunalı’yı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
Edirne’yi ve ülkemizi temsil eden öğrenciler için Edirne Valiliği uçak bileti desteğinde bulunurken, ETSO da ekibin İstanbul Havalimanına gidiş ve dönüş için araç tahsis ederek katkıda bulundu. Ekibin yatacak ve yiyecek ihtiyaçları ise Azerbaycan Hükümeti tarafından karşılandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ