DOLAR 32,2641 0%
EURO 34,7219 0.01%
ALTIN 2.395,20-0,20
BIST 10.273,00-0,61%
BITCOIN 1996194-2,78%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

149 okunma

Bilge kendini bilime adadı

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması'nda 804 proje arasından seçilen yenilikçi fikirlerden biri de Lise Kategorisi'nde ikinciliği elde eden Edirneli Bilge Sevdik'e ait….

ABONE OL
1 Ocak 2024 17:16
1

BEĞENDİM

ABONE OL

GÖKALP TOPYAN
Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda 804 proje arasından seçilen yenilikçi fikirlerden biri de Edirneli Bilge Sevdik’e ait. Yarışmaya katılan geleceğin bilim insanı Edirneli Bilge Sevdik, Lise Kategorisi’nde ikinciliği elde ederek 50 bin liralık da para ödülü kazandı. Katıldığı yarışmalardan başarılarla dönen Bilge, anne ve babasıyla katıldığı ödül töreninde ödülünü Başakşehir Belediye Başkanı’nın elinden aldı.


Süleyman Demirel Fen Lisesi ikinci sınıf öğrencisi, eğitimci Berkant ile Esra Sevdik’in kızları olan Bilge, arkadaşı İrem Kayra Soyal ile birlikte Azerbaycan’dan katıldığı bir yarışmada da Edirne’yi başarıyla temsil etmişti. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 4-8 Aralık 2023 tarihlerinde 3’ncüsü düzenlenen Uluslararası 2023 STEAM Azerbaycan Festivali’ne iki arkadaş arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarladıkları ‘Halaskar’ isimli robotla katılmışlardı.Tüm yarışmalardan başarılı sonuçlarla dönen Bilge, Başakşehir Belediyesi’nin yarışmasına da kendi inisiyatifi ile katıldı ve ‘Yolda Hipnoz Olma Projesi’ ile katılan 804 proje arasında Lise Kategorisi’nde ikinciliğe layık görüldü.


BELEDİYE BAŞKANI : AMACIMIZ YENİLİKÇİ GENÇLERİMİZİ KEŞFETMEK
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gençlerin keşfedilmesi ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda yenilikçi fikirleri ödüllendirdiklerini kaydetti. Belediye Başkanı Kartoğlu, “Çabamız ve amacımız Türkiye’mizin gelecek yüz yılı için gençlerimizi bu yarışmalarda keşfetmek, destek olmak ve onları bu işte güçlendirmek. Yenilikçi fikirler ve hayatı kolaylaştıran projelerle milli teknoloji hamlemize omuz veriyoruz. Ülkemizin katma değeri ileri teknoloji ürünleri üretmesi, dünyada her alanda söz sahibi olması için gençlerimize, girişimcilerimize tüm imkanlarımızla destek veriyoruz” dedi.
10’uncu Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması Ödül Töreni’nde, 4 kategoride 70 ayrı şehirden 804 proje arasından finale kalan yenilikçi fikirler tanıtıldı. Törende ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile öğretmen ve öğretim görevlileri kategorilerinde dereceye giren projelerin sahiplerine toplam 750 bin lira ödül verildi.


10’UNCU İNOVASYON YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI
Yarışmada 4 kategoride dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı. Ortaokul kategorisinde birincilik ödülü, yarışmaya ‘DİSOKU’ projesiyle katılan Emir Tuna Gizligider’in oldu. ‘Akıllı çöp kutusu’ projesiyle Umut Alp ikinci olurken, ‘Doğal Afet Kiti’ projesiyle Ceylin Çalışkan üçüncülük ödülünü kazandı.
Lise kategorisinde Mehmet Açıkkaya ‘Görüntü İşleme Teknolojisiyle Çalışan Robot Kol’ projesiyle birinci oldu. Bilge Sevdik ‘Yolda Hipnoz Olma’ projesiyle ikinciliğe, Ali Kağan Demircioğlu ‘Rotor ve Statoru Zıt Yöne Dönen Rüzgar Türbini’ projesiyle üçüncülüğe layık görüldü.
Üniversite kategorisinde ise biricilik ödülünü ‘Yangın Erken Tespit ve Müdahale Drone’u’ projesiyle Hasan İnan kazandı. ‘Lets Describe” projesiyle Ağa Saltıkalp ikinci, ‘Drones Pençe’ projesiyle Engin Eralp üçüncü oldu.


Öğretmen ve akademisyen kategorisinde birincilik ödülünü ‘Funly’ projesiyle Resul Aydoğan aldı. ‘HearKiddo’ projesiyle Büşra Gökçe ikinci oldu. ‘Tek Kullanımlık Yara Örtücü Çorap Matı: Diyamat projesiyle Erdi Buluş üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ