DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

258 okunma

Betonların İçinden Doğaya Açılan Pencere: Yapay Dikey Bahçe

Dikeydekor, içinde bulunduğumuz kontrolsüz şehirleşme ve kaosa yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

ABONE OL
19 Ocak 2024 16:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yaşanan olaylarla birlikte insanlar kentlerden doğaya kaçışı aramaya başladı. Daha öncesinde teknolojik, ekonomik gelişmeleri ve modern dünyanın temellerini atan köyden kente göç, yön değiştirerek kentten doğaya olmaya başladı. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki yön değiştiren göç artık köylerimizin de giderek şehirleştiği yönünde. Şehirleşmenin her noktada bu kadar hızlı ilerlemesinin sebepleri arasında artan nüfus yoğunluğunu sayabiliriz. Gelişen ekonomi, sağlık koşulları ve teknoloji ile birlikte insan hayatında yaşanan iyileşmeler nüfus artışına doğal olarak sebep oldu. Bununla birlikte şehirleşme her noktada kaçınılmaz bir hale geldi.  Bu da beraberinde çözülmesi gereken birçok problemi beraberinde getiriyor.

Şehirleşme dediğimizde aklıma her zaman beton binalar, yüksek plazalar ve gri duvarlar gelir. Bu durumu değiştirmek için günlük hayatın stresini azaltacak doğadan evimize, iş yerlerimize bir pencere açmaya çalışıyoruz. Yeni peyzaj çalışmaları, tasarım fikirleri geliştirerek doğayı şehirlerimize taşımak için uğraşıyoruz. Balkonlarımızda çiçekler yetiştirmeye, iş yerlerimize ağaçlandırma yapmaya çalışıyoruz. Ancak iklim şartları, zaman yetersizliği, maliyetlerin yüksekliği derken hüsrana uğruyoruz.

Şehirleşmeyle doğayı özleriz ve bulunduğumuz her ortamı yeşillendirmek isteriz. Uzmanlar bunun için biyofili terimini kullanıyor. Biyofili, doğaya duyulan sevgiyi ifade etmek için kullanılır ve bunu en iyi şekilde evlerimize taşıyan dikeydekor.com stresi azaltan, ekosisteme duyarlı, bakımı kolay, tasarıma yeni bir soluk getiren tarzı ile karşımıza çıkıyor.

Şehir Mimarisine Yeni Bir Soluk Geliyor

Dikeydekor tasarımları şehrin karanlık duvarlarına farklı bir boyut kazandırıyor. Bunu yaparken de biyofili kavramını temel alarak yapıyor. Sadece estetik açıdan değil sağlık ve yapısal anlamda geniş katkılar sağlıyorlar. Örneğin dikeydekorun özel tasarımı yosun duvar uygulamaları, 3 boyutlu bir görsel sağlarken estetik ses yalıtımı da sağlıyor. Ayrıca sağlık açısından da katkı sağlıyor.

Peyzaj çalışmaları firmalar için prestij göstergesi ögelerdir ve bu çalışmalar tesadüfen gerçekleşmez. Uzman bakış açısı ile değerlendirilen ortam, doğa ögeleri ile renklendirilip göz alıcı bir hale gelir. Bu alanda da özel tasarımları ile dikeydekor büyük yapay ağaç hizmeti sunuyor. Sadece iç mekan olarak değil dış mekanlar, toplu kullanım alanları, bina giriş dizaynları da dikkat çekiyor. Firmanızda, ofisinizde, misafir karşılama alanlarınızda, özellikle de fuar alanlarınızda size prestij kazandıracak misafirlerinizin estetik zevkinize hayran kalacağı tasarımlara göz atın.

Sadece Tasarım Değil Daha Fazlası

Dikeydekor farklı tasarımlarıyla ilgi çekiyor. İstanbul, Antalya ve Samsun şubeleri ile hizmet vermekte olan dikeydekor, talebe yönelik tasarımlar, kişiye özel çalışmalar sunuyor. Bunların yanında bakım çalışmaları için tasarımınıza özel planlama hizmeti sunuyor.

Ekosisteme duyarlı tasarımları ve şehirden doğaya bir pencere bakış açısıyla çalışan dikeydekor tasarım ve dekorasyona da yeni bir soluk getiriyor. Uygulama süreçleri, talebe ve mekana göre değişiklik gösterse de temel bazı adımlarla ilerliyor.

*Müşterilerinin taleplerini ve beklentilerini doğru şekilde değerlendirmek,

*Uygulama mekanını belirlemek (iç-dış mekanlar, organizasyon çalışmaları…),

*Tasarımın taslak haline getirilmesi,

*Müşteri ile hazırlanan taslaklar üzerinden değerlendirilmeler yapılması,

*Tasarımın hayata geçirilmesi ve uygulanması.

Bu noktadan sonrasında ise dikeydekor, müşterilerine tasarımları için bakım çalışma hizmeti ve bakım planlaması hizmeti sunuyor. Tasarımınızı teslim aldıktan sonrasında bile sizleri yalnız bırakmayarak hizmet sunmaya devam eden dikeydekor, önceliklerinin gerçek bir dokunuş hissiyle doğadan bir pencere açmak olduğunu söylüyor.

Doğadan açılan pencere olarak dikeydekor çalışmalarına bir göz atalım:

Yapay Dikey Bahçeler

Bu uygulama ile ister evinizin küçük bir bölümü olsun isterseniz de ofisinizin duvarları olsun her alana doğadan bir pencere açabilirsiniz. Genel ambiyansı ferahlatan, stresinizi azaltan ve yaşam kalitenizi yükselten harika bir iç mimari tasarımıdır. Estetik açıdan görsel bir şölen sağlamakla kalmayıp doğal bir yalıtım da sağlıyor. İç mekanlarınızı renklendirirken ek bir yalıtım hizmetine ihtiyaç duymadan bu imkanı da beraberinde getiriyor. Farklı, özel tasarım seçenekleri ya da hazır bulunan panelleri ile beton duvarlarınıza canlı bir dokunuş kazandırmanın tam zamanı.

Yapay dikey bahçe ile ister canlı isterseniz de yapay ancak gerçek dokunuş hissiyle oluşturabilirsiniz. Canlı dikey bahçeler ciddi bir bakım süreci ve maliyet gerektirir. Bunların yanında birçok dezavantajı da beraberinde getiriyor (solma, budama, sulama, bakım maliyeti). Yapay dikey bahçelerin avantajları çok daha fazladır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

*İç ve dış mekan kullanımlarına uygundur.

*Bakım, sulama gerektirmez.

*Böcek, haşereler olmaz.

*Sararma, solma, budama gibi ihtiyaçları yoktur.

*Kurumu kolay ve özel tasarlanabilir.

*Uzun ömürlü kullanım sağlar.

*Yüksek kalitede, gerçek dokunuş hissi sağlar.

*Her iklim koşulu için ideal ve kullanılabilirdir.

*Ayrıca gürültü sönümleyici özelliği ile estetik bir yalıtım hizmeti sunar.

Bunların yanında dış mekan uygulamalarında, iklimsel değişiklikler, sert hava koşulları, UV ışınlarından kaynaklı yaşanacak sorunlar için dikeydekor her zaman tasarımınıza uygun bakım prosedürüne sahiptir. Bakım aşamasında da sizlere yardımcı olmak için hazır bulunan ekibi ve planlamasıyla dikeydekor fark yaratıyor.

Yapay Gül Duvar Kaplama

Yapay güllerin üretiminde ipek ve lateksten  (Real Touch olarak da bilir) kullanılır. Yapay gül duvar kaplamalar, tamamen isteğe özel tasarımlar olarak hazırlanır. Özellikle kullanım alanları organizasyon, düğün, nişan, kurumsal davet, fuar, konferans gibi etkinliklerdir. Alanında uzun zamandır öncü olan dikeydekor, talebe ve ortama uygun en iyi tasarımı ortaya çıkarıyor. Ayrıca Yapay Dikey Bahçe uygulaması ile Yapay Gül Duvar Kaplama tasarımlarını bir arada kullanarak sektöre yeni bir soluk getiriyor.

Yosun Duvar Projesi

Peyzaj ve iç mimaride yeni bir soluk olan Yosun Duvar mekanlarımıza boyut kazandırıyor. 3 boyutlu ve dokuya sahip duvar projesi ister küçük bir alan olsun isterseniz geniş iç mekanlarınız olsun uygulanabilir. Yeşil alanların verimliliği artırdığı, stresi azalttığı kanıtlanmıştır. Ayrıca sağlık açısından da avantaj sağlayan, ses yalıtımı da katkısı olan bu projeyi her alana uygulayabilirsiniz. Dikeydekor beklentinizi anladığında size uygun bir tasarımla doğadan bir pencereyi istediğiniz yerde hazır bulunduruyor.

DOĞADAN AÇILAN PENCERE: DİKEYDEKOR

Şehir hayatından uzaklaşmak hepimizin hayali olsa da artık kırsallar da şehir kaosundan payını almış durumda. Çözüm olarak da kırsalı şehirlerimize getirmek, yeşili hayatımızın içe yerleştirmek buna yönelik tasarım çalışmalarına göz atmak en iyisi. Bu konuya yeni bir soluk getiren dikeydekor tasarımları ile fark yaratıyor. Özellikle özel bir tasarım hazırlamak isterseniz uzman bir ekip talebinize yönelik en uygun çalışmayı hazırlıyor. Bunu yaparken de beklentileriniz ve isteklerinizin ne olduğunu net olarak anlayarak, taslakları üzerinden karşılıklı bir çalışma ile süreci ilerletiyorlar.

Kısaca tasarımlarından bahsettiğimiz dikeydekor, içinde bulunduğumuz kontrolsüz şehirleşme ve kaosa yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Şehirleşmeyle ve artan nüfusla beraber stres düzeyimiz inanılmaz seviyelere yükseliyor ve bu durumdan uzaklaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dikeydekor farklı bir bakış açısıyla stresimizi azaltacak, prestijimizi arttıracak, misafirlerimizin mekanlarımıza hayranlıkla bakacakları yeni bir çözüm sunarak karşımıza çıkıyor.  Tasarımlarını ekosisteme uygun, sağlığa yararlı, ses yalıtımına yardımcı, bakımı kolay hazırlıyor ve beğenimize sunuyor. Doğadan bir pencere açarak doğanın mekanlarınızda yer almasına imkan vermenin tam zamanı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ