DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

163 okunma

Avukatlardan ‘şiddet’ vurgusu!

Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen 'Avukatlar Günü' etkinliğinde yaptığı konuşmada, avukatlara yönelik şiddetin ülkenin dört bir yanını sardığını belirterek, "Her ay en az birkaç meslektaşımızın ifa ettiği görev sebebiyle dövüldüğü, öldürüldüğü, televizyon dizilerinde avukata hakaret etmenin, itip, kakmanın, değersizleştirmenin normalleştiği, avukata yönelik şiddetin memleketin dört bir yanını sardığı karanlık zamanlardayız" dedi...

ABONE OL
5 Nisan 2024 15:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen ‘Avukatlar Günü’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, avukatların sorunlarına değindi.

Edirne Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Törene Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç’un yanı sıra, kendisi de bir avukat olan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ile Edirne Barosu’na bağlı çok sayıda avukat katıldı.

‘SERBEST ÇALIŞANLAR YOKSULLUK ALTINDA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR’

Törende konuşan Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, artan hukuk fakültesi sayısının beraberinde avukat enflasyonunu da getirdiğini belirtti. Karakoç, “Artan hukuk fakültesi sayısının beraberinde getirdiği avukat enflasyonu ile dört yıl boyunca hem ekonomik, hem zihinsel olarak geçirilen zorlu sürecin ardından hayal ettiğini bulamayan meslektaşlarımızın, lisans mezuniyeti koşulu dahi aramayan alanlarda istihdam edildiği, stajyer meslektaşlarımızın bir yıl boyunca ekonomik anlamda desteksiz bırakıldığı, bağlı çalışan meslektaşlarımıza asgari ücretin reva görüldüğü, serbest çalışanlarımızın yoksulluk sınırının altında ayakta kalmaya çalıştığı zamanlardan geçiyoruz. Kamuda görevli meslektaşlarımızın özlük ve mali haklarında tüm mücadelemize karşın iyileştirme yapılmadığı, vatandaşın hak arama özgürlüğünün güvencesi olan zorunlu müdafilik sisteminde meslektaşlarımıza layık görülen ücretin görevi angarya haline getirdiği, adli yardım ödeneklerinin haklı tüm taleplerimize rağmen zamanında gönderilmediği, pek çok hizmet ve alımda %1’e indirilen KDV oranının, bir kamu hizmeti olan avukatlık görevinde birkaç alan hariç hala %20’den aşağı çekilmediği günlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

‘AVUKATA ŞİDDET YURDUN DÖRT BİR YANINI SARDI’

Avukatlara yönelik şiddetin yurdun dört bir yanında yaygınlaştığını ifade eden Karakoç, “Bunca vergi yüküne karşın sosyal güvenceler bakımından üvey evlat gibi hissettiğimiz avukatlara yeni iş alanlarının açılması ya da hukuk eğitiminin nitelikli hale getirilmesine ilişkin çağrılarımızın duyulmadığı, mesleki itibarın yerle bir edildiği, savunmanın işlevsiz, şekli bir tiyatrodan ibaret kalmasının arzulandığı, her hafta, her ay en az birkaç meslektaşımızın ifa ettiği görev sebebiyle dövüldüğü, öldürüldüğü, televizyon dizilerinde avukata hakaret etmenin, itip, kakmanın, değersizleştirmenin normalleştiği, avukata yönelik şiddetin memleketin dört bir yanını sardığı karanlık zamanlardayız. Cam kırıkları üzerinde sırtımıza saplanmış Themis’in kılıcıyla artık gözün gözü görmez olduğu karanlığın içinde, köklü ve saygın mesleğimizi aydınlığa çıkarmak için mücadele ettiğimiz günlerden yalnızca biri bugün” dedi.

‘AVUKATLIK GÜÇLENİRSE, YARGI GÜÇLENİR’

Yargının güçlenmesinin, avukatlık mesleğinin güçlenmesiyle mümkün olduğunu dile getiren Karakoç, “Bu dönemde Edirne Barosu olarak, hak arama mücadelesi içerisinde yurttaşlarımızın yanında olurken, aynı zamanda ve öncelikli olarak işçisinden, memuruna, serbest çalışanından, stajyerine kadar tüm meslektaşlarımızın haklarını koruma yükümlülüğünün omuzlarımıza yüklediği tarihi sorumluluğu bir kez daha yürekten hissediyoruz. Biliyoruz ki, avukatlık mesleği ne kadar güçlenirse yargı o kadar güçlenecek ve hukuk devletinin sağladığı teminat da bir o kadar sarsılmaz olacaktır. Avukatlık Kanunu’nun biz Barolara yüklediği ‘Hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak ve korumak’ bilinciyle Edirne Barosu; bir asrı aşan tarihi boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeyi görev bilmiştir. Bu yolda karşılaştığı zorluklara hiçbir zaman boyun eğmemiş, her zaman yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve bu hakların savunucusu olan meslektaşlarının en büyük destekçisi olmuş ve olmayı kararlılıkla sürdürme azmindedir” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ