DOLAR 42,1378 0,23%
EURO 48,7155 0,44%
ALTIN 5.422,230,63
BIST 10.940,87-1,20%
BITCOIN 4238834-2,45%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

537 okunma

Araç muayenede yeni isim: Turka

Türkiye genelinde kurulacak 249 istasyonda yeni nesil araç muayene vizyonuyla yola çıkan Turka için Trakya'da 3 ilde bayilik başvuruları başladı…

ABONE OL
24 Temmuz 2025 15:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Turka, Türkiye genelinde kurulacak 249 istasyon için güçlü yerel iş ortakları ile işbirliği yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni nesil araç muayene vizyonuyla yola çıkan Turka için Trakya’da 3 ilde bayilik başvuruları başladı. Turka İcra Kurulu Üyesi Serhan Salman; “Bölgesel kalkınmaya katkı sağ-layacak bir ekosistem ile güçlü organizasyon becerileri olan, hizmet kalitesini önceliklendiren iş ortak-larıyla uzun soluklu bir birliktelik hedefliyoruz” dedi.
MOI Ortak Girişim, Turka markasıyla 15 Ağustos 2027 itibariyle 249 istasyonla araç muayene hizmetlerini sürdürecek. 2027-2047 döneminde hizmet verecek Turka yeni nesil araç muayene için bayilik başvurularını almaya başladı. 2024 verilerine göre 12,5 milyon olan muayene sayısı tekrarları ile 15 milyona yükselirken, dünyada en yüksek araç muayenesi yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.


Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için başvurular başladı
Türkiye genelindeki istasyon sayısını artırarak ilk etapta 249 istasyonu faaliyete geçireceklerini belirten Turka İcra Kurulu Üyesi Serhan Salman; “Tüm Türkiye’de hayata geçirilecek bayilik sistemi için Turka, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden başvuruları www.turka.comsitesinden almaya başladık. Turka adıyla ve ‘Yeni nesil araç muayene’ vizyonuyla operasyonel olarak disiplini güçlü, finansal açıdan sağlam ve hizmet kalitesine önem veren girişimcilerle uzun soluklu bir yolculuk hedefliyoruz. Bu önemli hizmeti sadece teknolojik gücümüzle değil, yerel girişimcilerle birlikte büyüterek sunmak istiyoruz” dedi. Referans mektubu olan başvuruların değerlendirmede öncelikli olacağını başvurularda; firma tanıtım dokümanı,bir sayfalık niyet mektubu, eksiksiz doldurulan taşınmaz bilgi formu, tapu belgesi,kadastro parsel çapı, imar durumu belgesi ve arazi fotoğrafı istenilen diğer belgeler.
Serhan Salman, 2024 yılında kayıtlı araç sayısının 31 milyondan fazla olduğunun altını çizerek son yıllarda da her yıl 1 milyondan fazla araç satışı gerçekleştiğini ve bu hızla artmaya devam ettiğinde trafiğe çıkacak araçların muayenesi de daha çok önem kazanacağını belirtti.
‘Yeni nesil’ anlayışla araç muayene
‘Yeni nesil araç muayene’ anlayışıyla hizmet vereceklerini ifade eden Salman, “Bakanlığın izni doğrultusunda ve yasal düzenlemelere uyumlu şekilde yapacağımız yeniliklerde önceliğimiz araç sahiplerinin memnuniyeti olacak. Ayrıca büyük bir dönüşüm geçiren otomotiv sektöründeki gelişmelere uygun olarak sürüş güvenliğine ve elektrikli araçlara yönelik test programları da oluşturacağız” dedi.
Serhan Salman,2047’ye kadar Türkiye’deki araçların ve bu araçların ihtiyaç duyacağı muayenelerin sayısını öngören çalışmalar yaptıklarını belirterek ihtiyaç duyulan istasyon modellerini belirlediklerini vurguladı.

    En az 10 karakter gerekli