DOLAR 32,2213 0.05%
EURO 35,0667 0.14%
ALTIN 2.528,031,11
BIST 10.666,140,21%
BITCOIN 2145846-1,03%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

413 okunma

Altunhan’dan gümrükte ‘hakaret’ iddiası!

Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, şirketlerinin genel müdürü ve ortağı İvelina Angelova'nın, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki gümrük muhafaza memurlarınca, bavulunun kadın görevlilerce aranmasını istediği için kötü muameleye ve hakarete maruz kaldığını iddia etti… Angelova'ya kadın memurların da küfür ettiğini iddia eden Altunhan, "Ben yıllardan beri gider girerim, böyle bir harekete hiç maruz kalmadım. Şikayette bulunacağız. Avukatlarımız hazırlık yapıyor. Gümrük'ten görüntüler isteyeceğiz" dedi…

ABONE OL
11 Mart 2024 17:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, şirketlerinin genel müdürü ve ortağı İvelina Angelova’nın, Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki gümrük muhafaza memurlarınca, bavulunun kadın görevlilerce aranmasını istediği için kötü muameleye ve hakarete maruz kaldığını iddia etti.
Altunhan, önceki gün Bulgaristan’dan giriş yaptığı Türkiye’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda, şirket ortağı İvelina Angelova’yla gümrük memurları tarafından hakarete ve kötü muameleye uğradığını söyledi. Angelova’nın bavulunu kadın memurların aramasını istemesi üzerine, olayın yaşandığını, kısım amirinin bunun üzerine Angelova’nın üstünü erkek memurlara aratmak istediğini iddia eden Altunhan, şikayetçi olacaklarını dile getirdi.
‘BAVULUNU ERKEK MEMURLARIN ARAMASINA SİNİRLENDİ’
Olayın yaşandığı anları anlatan Altunhan, “Bir kısım amiri arkadaşımız elleri arkasında yedi keçili köy ağası gibi böyle ‘indirtirin bunun arabasının bagajını’ dedi. Benim iş ortağım ve asistanım, bayan İvelina hanım vardı yanımda. On dört yıldan beri benimle. Üç tane de anonim şirketin genel müdürü ve ortağı. Bulgaristan’da da aynı şekilde otel ortaklığımız var. Gerçek bir iş kadını, çalışkan birisi. O arkadaş öyle bir canavar kesildi ki, hanımefendinin bavulunu aramak istedi. Hanımefendi dedi ki ‘ya benim bavulumu arkada bayan memurlar var, onlar baksın’, ‘Hayır biz bakacağız’ dedi. İvelina hanım da sinirlendi, dedi ki yapmayın. Ondan sonra tutturamadı, ‘Alın bu kadını, üst araması yapın’ dedi, bütün erkeklerin içinde. Bir gün önce de Kadınlar Günü. Şunu da baştan söylüyorum; orada namusuyla şerefiyle çalışan herkes hakkını helal etsin. Onlarla bu olayın ilgisi yok. Ben sadece orada birkaç tanesini deşifre etmek istiyorum” dedi.


‘HİÇ BÖYLE BİR HAKARETE MARUZ KALMADIM’
Angelova’nın erkek memurlarca üst araması yaptırılmak istenerek rencide edildiğini anlatan Altunhan, “Yani bir kadını nasıl rencide edersiniz? Erkeklerin içinde buna üst taraması yaptırarak. Ya yemin ediyorum kan beynimden boşaldı. Allah’tan yaş itibariyle anlayışlıyım, olgunum. Benim gençlik zamanımda böyle bir şey olsa böyle şeyler affetmezdim ama olgunluk hakikaten çok iyi. Bir de buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Orada çalışan herkese biraz eğitim vermek lazım. Mesela hasta birisiyle nasıl konuşacaklar? Daha çok onu sinirlendirip rahatsızlığı vardır. Allah korusun başına kötü bir şey gelebilir. Ama dediğim gibi yangına körükle gitmek var. Bir de iyi niyet var. Ben burada hiçbir iyi niyet göremedim. Bir de en çok üzüldüğüm, üzerine basa basa söylüyorum orada yanlış yapılanı görenler de sessiz kalıyor ya, bu çok acı bir şey. Yanlışı yapın, kısım amiri, en büyüğü olduğu bir şey demediler. Sarf ettiği sözler tam bir sokak kabadayısı gibi. Bir bayana; ‘Alın lan bunu’ diyor. Nerede yetiştiniz siz ya? Nereden geldiniz siz ya? Ben yıllardan beri gider girerim, böyle bir harekete hiç maruz kalmadım. Çok kınadığım için Edirne basınıyla paylaştım, sizlerle paylaştım” şeklinde konuştu.
‘KÜFÜR BİLE YEDİ’
Angelova’nın küfürlü hakarete de maruz kaldığını iddia eden Altunhan, “İvelina hanım küfür bile yedi, söylemeyecektim. Kendisinin kolundan tutmuşlar kolunda kızarıklığı var. ‘S… ol git bu ülkeden’ demiş. Ya bu yapılır mı ya. Onun başında olduğu şirketin cirosu 150 milyon lira. Üç tane anonim şirketin genel müdürü. Bir de ağzı var dili yok yani. O anda tepki bir erkeğin bavulunu karıştırmasına. Yan tarafta iki tane bayan var madem, niye getirmiyorsunuz? Bayanın bavulunu bayan açsın. Bu kadar nezaket yok mu? Bu kadar naziklik yok mu yani?” diye konuştu.
‘ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ’
Olayla ilgili şikayette bulunacaklarını da belirten Altunhan, “Şikayette bulunacağız. Avukatlarımız hazırlık yapıyor. Gümrük’ten görüntüler isteyeceğiz. Çünkü bizim bütün şahidimiz gümrük kameraları. Çünkü orada dediğim gibi herkes orada birbiriyle arkadaş, dost hepsi birbirini kolluyor. Bize orada tanıttık, şahitlik edecek kimse bulamayız. Ama ben buradan o gümrük kameralarının kayıtlarının silinmemesini istiyorum. Onları biz isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ