DOLAR 32,2629 0%
EURO 34,6766 -0.12%
ALTIN 2.403,830,16
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2021422-1,43%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

161 okunma

Akalın’dan saldırıya tepki!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kadın doktora yapılan alçakça saldırıyı TBMM'de gündeme getirerek; sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerektiğini belirtti…

ABONE OL
8 Şubat 2024 18:09
4

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kadın doktora yapılan alçakça saldırıyı TBMM’de gündeme getirerek; sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerektiğini belirtti.
Akalın Meclis’teki konuşmasında şunlara yer verdi:
“Bugün burada, toplumumuzda giderek artan sağlık çalışanlarına şiddet sorununa dikkat çekmek istiyorum.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan vahim olay, bu sorunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koymuştur.
Yoğun bakımda yatan bir hastanın hayatını kaybettiği haberinin verilmesi esnasında, görevi başında bulunan kadın doktora, bir hasta yakınının acımasızca ve alçakça saldırıda bulunması, kabul edilemez bir davranış biçimidir.
Hasta yakınının alkollü olması da durumun vehametini ortaya koymaktadır.
Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzen-lemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerekmektedir.
Milletvekilleri olarak bizlerin sorumluluğu, sağlık çalışanlarımızın huzur ve güven içinde görev yapmalarını sağlayacak yasal düzenlemeler çıkarmaktır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ