DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7118 -0.02%
ALTIN 2.401,890,08
BIST 10.258,38-0,76%
BITCOIN 2005035-2,44%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

242 okunma

ZOR ZAMANLAR

ABONE OL
26 Şubat 2024 12:21
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan yerel seçimler Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Edirne’de de gerilimli günler yaşanmasına neden oluyor.

Ön seçimde Şükrü ağbinin büyük bir farkla CHP’den Edirne Belediye Başkan Adayı olmasıyla Edirne’de düşen tansiyon yerini umutlu bir seçim beklentisine bırakmıştı. Konuştuğum kent halkının büyük bir çoğunluğu Şükrü ağbiye oy vereceğini, Edirne’ye yakışan bir başkan olacağını, Edirne’lilerin Belediye ile ilgili sorunlarının biteceğine inandıklarını belirtiyorlardı.

Şükrü ağbinin adaylığı belli olduktan sonra Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri’nden emekli olmuş oldukça yetenekli ve çalışkan bir arkadaşımın da geçici süre için tekrar işe başlayabileceğini belirtti:

“Ayrıldıktan sonra gördüğüm kadarıyla Edirne’de su ve kanalda büyük sıkıntılar baş göstermeye başladı. Sorunları çözmekte çok zorlanıyor müdürlük. Ayrılan yetenekli ve iş bilir arkadaşlarımızdan sonra boşluk dolmadı. İşi bilmeyenlerle birlikte bölümün sorunları daha da arttı. Şükrü bey döneminde kısa bir süre de olsa gönüllü olarak kuruma hizmet etmeye, sorunlara çözüm getirmek için katkı sunmaya hazırım ve bu işi severek yapacağım” demişti.

Son yaşananlardan sonra “Ben yokum” diyerek düşüncesini belirtti.

Şükrü ağbinin yaşamış olduğu sağlık sorunlarından sonra yaşananlar Cumhuriyet tarihinde CHP’nin görmüş olduğu en sıkıntılı, en garip olaylar zinciri haline geldi.

Edirne’yi her gün dolaşıyorum bisikletimle. Semt semt, kahve kahve gezerek konuşulanlara kulak vererek gündem üzerine Edirne’lilerin ne düşündüğünü anlamaya çalışıyorum. Hele bu son günlerde daha bir önem vererek yapıyorum bu dolaşmaları.

Edirne halkı Şükrü ağbinin mağdur olduğunu düşünüyor. Hastalık sonrasında aceleyle bir oldu bittiye getirildiğini düşünüyorlar. CHP’de belli bir kesimin neden bu kadar hırsla aday olmak istediğini çözemiyor Edirne halkı.

Son iki gündür de bu küskünlüklerini seçimlerde sandığa gitmeyerek göstereceklerini belirtmeye başladı özellikle Edirne’de yeni yerleşim bölgesinde kahvede sohbet edenler.

İlk başlarda oluşan umutlu havanın dağılarak fırtına öncesi gibi bulutlu ve sıkıntılı bir havanın Edirne üzerinde dolaştığını görebiliyor Edirne’liler.

Seçimlere az bir süre kalsa da bundan sonra daha neler yaşanacak göreceğiz. Hele seçim sonuçları istendiği gibi çıkmaz da kale düşerse işte o zaman seyreyleyelim gümbürtüyü.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ