DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

145 okunma

TEK DEVLET

ABONE OL
8 Mart 2024 18:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek devleti bir devlet olarak anlayalım, bugün için oda Amerika’dır. Amerika kimdir; Amerika nasıl tek devlet olmuştur? Cenovalı kristof Kolomb, bugünkü Amerika kıtasını keşfinden sonra bundan ikiyüz küsur yıl önce İtalyan kökenli Amerigo Vespuci’nin başkanlığında kurulan devlete Amerika ismi verilmiş, bugünkü nüfusu 350 milyon civarıdır. Vatandaşları her kökten ırka mensup kimselerden oluşur. Bugünkü dünyanın sanayi, tarım, bilimsel konularda en üst seviyede olan devletidir. Eskiden rakip devlet olarak Rusya vardı, Çin boy ölçüşemez, yine en önde tek devlet Amerika’dır.
Amerika’yı tek devlet yapan nedir? Amerika insan toplumu olarak karışık bir ırktır, gerçek Amerikalılar Kızılderililerdir. Amerikan toplumunun kökü göçmenlere dayanır, toplum olarak dinamik bir toplumdur, her zaman yaratıcı olmuştur. Amerikan ekonomisi Yahudi zenginlere dayanır. ‘Amerika’yı Amerika yapan Yahudiler’dir’ denilirse yalan olmaz.
Peki bizler Amerika’yı nasıl tanıdık? Amerika’nın en güçlü silahıyla, o da Hollywood yani sinema. Bizlere Amerika’yı tanıtan sinema olmuştur, sonra ikinci dünya savaşındaki müttefiklere olan başarılı desteği ile. Amerika olmasa idi ikinci dünya savaşı zor kazanılırdı. Bir de tanıtımda etkili olan Marlboro sigarası ve Kore savaşı Amerika’yı dünyaya tanıtmıştır.
Amerika’nın bugünkü durumu nedir? Amerika bugün dünya üretiminin %25’ini sağlamaktadır, en güçlü orduya sahiptir, diplomatik ortamı üst seviyededir, NATO denilen koruyucu kalkanı vardır, İsrail devleti sayesinde Ortadoğu petrollerine hakimdir. Amerika’yı Amerika yapan hırslı insanlar olmasıdır. Amerika’nın en zenginleri Yahudiler’dir. Hollywood da sinema yapımcıları hep Yahudi’dir. Amerika zengin bir devlettir, her devletle ilişkisi vardır.
Amerika’nın toplum düzeni nedir? Tam bağımsız demokrasi, ekonomik bakımdan liberal kapitalist rekabete dayanan düzen, devlet tipi olarak oligarşidir. Amerika’ya Amerikan zenginleri hakimdir, bir çok konuda onların dediği olur. Ülke eyaletlere bölünmüştür, her eyaletin meclisi vardır, eyaleti eyalet valisi yönetir, tam bağımsızdırlar, kanunları ayrıdır.
Peki Amerika nasıl tek devlet oluyor? Dünya üretiminin %25 ini yaratıyor, bunun ülkeye getirdiği kazanç onu tek devlet yapıyor. Rakibi Rusya idi, artık Rusya eski Rusya değildir, onun için Amerika tek devlettir. Dünyanın ağasıdır, dünyada bir çok konuda Amerika’nın dediği olur.
Amerika 1945 yılında Japonya’ya atom bombası atarak bir çok insanın ölümüne neden olmuştur ama ikinci dünya savaşı da bitmiştir. Ondan sonra dünyada Amerikan modası başlamıştır, Amerika buluşçulukta rekabette hep önde olmuş, dünyanın her yerinde Amerikan ürünleri hakim olmuş hatta kapışılmıştır. Bu arada Amerika’nın karşısına rakip olarak sosyalist Rusya çıkmış, o da 1989 yılında sahneden çekilince dünya ortamı Amerika’ya kalmış ve Amerika dünyada tek devlet olmuştur. Bugünkü durumda Amerika’nın bir rakibi yoktur, dünyada bir çok devletin işine burnunu sokar, onlara ne yapacağını dikte ettirir, bazen yararlı olurken, bazen de zararlı olur.
Türkiye açısından Amerika nedir? Türkiye dış politikada — Yurtta sulh, cihanda sulh — politikası güder, kimseyle sürtüşme yaratmak istemez, her devletle olduğu gibi Amerika ile de iyi geçinir ve NATO sayesinde Amerika’nın müttefikidir. İkinci dünya savaşından sonra Amerika’nın çok yardımını görmüştür, ordumuzu modern hale getiren NATO’dur. Türkiye Amerika’nın müttefikidir, her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de Amerikan modası etkili olmuştur. NATO bazı durumlarda Türkiye’yi riske sokmuştur. Bu günkü durunda güdülücek politika, bükemediğin bileği öpmektir, Amerika ile de iyi geçinmektir, çünkü Amerika dünyanın TEK DEVLETİDİR. . .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ