DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

269 okunma

SÖĞÜTLÜĞÜ ÖZLEDİK

ABONE OL
20 Mayıs 2024 14:11
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Geç gelen ilkbahar hafta sonları Edirnelileri şehir dışında piknik yapmaya yönlendiriyor. Piknik yapacak yer bulabilenler şanslı.

Söğütlük elden gitmiş gibi. Edirnelilerin hepsinin bir zamanlar anılarında yer etmiş Söğütlük halen Edirne halkının hizmetine kapalı durumda.

Karaağaç yolunda gidip gelen Edirneliler hüzünlü gözlerle Söğütlük’te yapılan çalışmaları izlemekle yetiniyorlar.

Geçtiğimiz hafta sonu bisikletimle Söğütlük’ün önünden geçerken giriş kapısının önünde bir iş makinesinin zeminde çalışma yaptığını gözlemledim. İş makinesini kullanan operatörle yaptığım görüşmede zemine beton verildiğini ve giriş kapısının olduğu yere tuvalet yapılacağını şaşkınlıkla öğrendim.

Söğütlük’ün giriş kapısının olduğu yere tuvalet. Neler oluyor Söğütlük’te? Oysa yıllarca kullandığımız bir tuvalet zaten vardı orada ve yeterli de oluyordu.

Söğütlük’te şu anda Edirne Kent Konseyi’nin açmış olduğu davalar sonunda kazanımlar elde edilmiş durumda. Mahkeme Söğütlük’e Millet bahçesi yapılamayacağına karar vermiş ve çalışma durmuş durumda.

Geleceği belirsiz Söğütlük’ün Edirne halkı için. Cennet gibi yerin durumunu ancak uzaktan gözlemleyebiliyoruz. İçeri asla girilmesine müsaade etmiyorlar. Sadece yerel basından kendi belirledikleri kişiyi içeri alarak haber yapılmasına izin veriyorlar.

Cumhuriyet kurulduğundan beri Söğütlük Edirne halkı için dinlenme, doğa içinde buluşma olanağı sunarak Meriç nehri ile bütünleşmesini sağlamış durumdaydı. Şu anda yıkılan fore kazıkların yerine yeniden cam – beton duvar yapılıyor Meriç nehrinin kenarına. Söğütlük ile Meriç nehri arasında devasa cam – beton duvar. Hangi akla hizmet.

Sabahattin Yaz Edirne Kent Konseyi genel kurulunda uyardı Edirne’yi. Büyük bir su geldiğinde Meriç Köprüsü büyük bir tehlike altında. Meriç nehrinin etrafına yapılan beton duvarlar büyük bir basınç uyguladığında köprünün çökmesi ihtimali var.

Köprünün altına yapılan elektrik santrali de ayrı bir yazı konusu.

Söğütlük’te ve Meriç nehri kenarlarında durum şimdilik böyle.

Tek değişmeyen Meriç nehri kenarında yapılan iskele ve orada bekleyen 4 tane kano.

Zaten her şey o zaman başlamadı mı? İskele yapıldı, kanolar oraya kondu, ondan sonra Söğütlük ve Meriç nehirlerine zulüm başladı.

Edirne halkına da.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ