DOLAR 32,2081 0%
EURO 35,4287 0.35%
ALTIN 2.512,930,50
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2143624-0,67%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

313 okunma

SAVAŞI BULDUK

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze olayları başladığından beri barışı bekledik ama savaşı bulduk, hem de vahşice. Gazze olayları başlayalı bir aydan fazla oldu, İsrail dışındaki ülkelerden ve sivil toplumlardan barış için gösteriler olduysa da bir yararı olmuyor. İsrail savaşta ısrar etti ve savaş başladı.
İsrail’in amacı iki bin yıl önce dağılmış olan Yahudi devletini her ne pahasına olursa olsun yaşatmak ve büyütmektir. Bunun içinde hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan, en vahşice katliamları bir çok ülkenin protestosuna rağmen yapmaktadır. Amaç ne; 1948 yılında kurulan Yahudi Devletini yaşatmak ve büyütmektir.
Her konunun bir kuralı vardır elbette. Sıcak savaşlarında kuralı var, sıcak savaşlarda ibadethaneler, okullar, hastaneler, toplumun olduğu yerler bombalanamaz. İsrail bu kuralları tanımıyor, çiğniyor, yasak olan bu yerleri bombalıyor, günahsız, silahsız, kendini savunmadan yoksun insanları katlediyor. Bu insanların Gazzeli olmaktan başka ne günahı var? Bu vahşice olayı durduracak İsrail’in dayısı Amerika’dan başka kimse yok. Çok ağır protestalara rağmen İsrail durmak nedir bilmiyor. Nedir bu vahşet?
İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar Polanya’da Auschwitz kampında Yahudileri fırınlarda yakarak yok ediyorlardı. Bugün İsrail sanki bunun intikamını alıyor. Fırınlarda yakarak yok edenler Almandı, bu gün savaş bahanesi ile yok edilenler Alman değil Filistinli Araplardır. Almanlarla ne ilgisi var, hiç bir ilgisi yok, bu yapılan vahşet doğrudan İsrail’in Amerika’ya güvenerek yaptığı bir katliamdır. Bu vahşet yetmiyormuş gibi şimdide nükleer silah kullanmaktan bahsediliyor. Bu bir tehdit olabileceği gibi çılgın İsrail hafif yoğunlukta bir nükleer silahta kullanabilir. Bunu gören Rusya’da Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya kalkmaz mı, dünya nereye gidiyor?
Ben bu yazıyı hazırlarken dünyanın başkentlerinde , büyük şehirlerinde protesto gösterileri yapılıyordu. Daha önceleri de yapıldı, ne yararı oldu? Belki BM nezdinde bir silahlı güç oluşturup İsrail’in karşısına dikilirse, İsrail durabilir. 1950 de Kore savaşlarında olduğu gibi. Bir yolda Amerika etkisi, orada da Yahudiler olduğu müddetçe bu konuda zor olur. Bir çarede bir çok güçlü ülkenin İsrail’le diplomatik, ticari ilişkisini kesmesi, buda pek olacak şey değil.
Zaman Gazzeliler’in aleyhine işliyor. Hamas İsrail’e füze atarak dönüşü olmayan bir hata yapmıştır, düzelt bakalım şimdi. Tekrar yazıyorum İsrail’in dehşetini ancak durdursa durdursa Amerika durdurabilir. Sivil toplum kuruluşları ve diğer devletler Amerika’ya baskı yapmalıdır. Daha önceki yıllarda 1967 ve sonraki tarihlerdeki olaylarda Arap petrol ülkeleri petrolü silah olarak kullanıp petrol üretimini kısmışlardı, sonuç hiç bir netice vermedi, petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.
Bir çarede İsrail’le ilişkisi olan ülkeler birleşip İsrail’in ithal ettiği malzemeleri İsrail’e satmamaları. Bu seferde İsrail o malzemeleri dayısı Amerika’dan alır, bu da ateşkes için bir işe yaramaz. Basından öğreniyoruz iki devletli çözüm yani hem İsrail olacak hem Filistin, iyi ama İsrail işgal ettiği toprakları bırakır mı? Evet düşünce olarak iyi ama pek olasılığı yok.
Ortadoğu’da bu kadar sorun yetmiyormuş gibi Amerika Akdeniz’e bir uçak gemisi gönderiyor, yani ateşin üzerine benzin döküyor. Ah Amerika zaten İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın üstüne pisleyen sen değil misin?
Savaş denilen şey ne vahşice bir olay, buna bir çare bulunamaz mı? Güçlünün gücüne güvenerek zayıfın ülkesini işgal etmesi, elindekini almak içinde katliamlar yapması. En iyisi barış, eğer barışı istiyorsan savaşa hazır ol, hep umudumuz barıştı, umutla yaşıyoruz. UMUT YAŞAMIN EKMEĞİ . . .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ