DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22454431,42%
Edirne
27°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

167 okunma

ŞAMPİYON TUNCASPOR

ABONE OL
8 Nisan 2024 12:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuncaspor tekrar ait olduğu yere Süper Amatör Lige döndü.

Pandemi sonrası yıllar Tuncaspor için tarihinin en hareketli, çalkantılı dönemleriydi aslında.

2020 yılında Edirnespor’un BAL’dan 3.Lig’e çıkması sonunda SAL’da lider durumda bulunan Tuncaspor sürpriz bir kararla Edirnespor yerine Bölgesel Amatör Lige davet edildi.

Bazı yöneticilerin ihtiyatlı uyarılarına karşın Tuncaspor dönemin Edirnespor yönetimi tarafından destekleneceği sözü ile BAL’daki yerini aldı. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve diğer nedenler yüzünden ilk yılında BAL’da tutunamayarak yeniden geldiği SAL’a düşmekten kurtulamadı.

Düşen Tuncaspor’a sahiplenen çıkmayınca liglere katılım başvurusunu yapmayan Tuncaspor tarihinde ilk defa olarak Edirne Amatör Liglere katılmamış oldu ve 1.Amatör Lige düştü.

Bir yılı liglerden ayrı ve uykuda geçiren Tuncaspor’u sevenler ve gönül verenler bu duruma fazla seyirci kalamadı.

Başta eski yöneticilerden Serkan Giyik olmak üzere yeni ve güçlü bir yönetim oluşturuldu. Tuncaspor’un alt yapısından yetişmiş ve bütün alt yapı takımlarından oynamış eski oyuncularından Ünal Öztürk takıma kaptan olarak geri dönmesi ile Edirne amatör futboluna gönül vermiş birçok oyuncunun yolları Tuncaspor ile kesişmesiyle güçlü ve iddialı bir kadro oluşturulmuş oldu.

Normal ligi Kaleiçispor’un ardından ikinci sırada bitiren Tuncaspor’u statü gereği son bir final maçı daha bekliyordu. Edirne 1.Amatör Ligi’nde diğer grubun birincisi Uzunköprüspor’un 18 Kasım Kurtuluşspor ile tarafsız bir sahada tek maç üzerinden oynanacak olan final maçı için iki takım geçtiğimiz pazar günü Havsa Stadı’ndan karşı karşıya geldi.

Rüzgarlı, bazen kapalı, bazen açık, arada yağmurlu bir havada iki takım kozlarını paylaştı. Havsa’nın iki tribününde yan yana her iki takımın taraftarları maçın başından sonuna kadar takımlarını destekledi. Heyecanı ve gerilimi yüksek, sürekli itirazların olduğu temposu düşük bir maç izledik.

İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Tunaspor’un yoğun baskısı ikinci golü getirmeyince maçın son anlarında tam bir kaos hakim oldu sahada. Oyuncuların sürekli itirazları, ard arda gelen fauller, sarı kartlar derken çıkan bir kırmızı kart nedeniyle Tuncaspor maçın uzatma dakikalarını 10 kişi eksik oynamak zorunda kaldı.

Final maçının sonunda kazanan takım  ilk yarının son dakikalarında Yunus Emre Dulman’un attığı golle Tuncaspor çok istediği Süper Amatör Lige geri dönmüş oldu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ