DOLAR 32,2707 0.02%
EURO 34,7153 -0.08%
ALTIN 2.404,480,19
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN %
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

Oyumu kime vereyim?

ABONE OL
29 Mart 2024 16:42
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasinin vazgeçilmez prensibi, bizi yönetenleri kendimizin tayin etmesi. 31 Mart Pazar günü yerel seçimler yapılacak. Bu seçimlerde Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis üyelerini, İl genel Meclis üyelerini, mahalle ve köy muhtarlarını seçeceğiz, hayırlı olsun.
Bu seçim sistemi oylama ile yapılacak, bütün mesele OYUMU KİME VEREYİM?
Bana ne, kime istiyorsan ver ama seçtiğimiz kimseler beş yıl görev başında kalacak, ancak beş yıl sonra değiştirme olanağı olacak, onun için kırk kere ölç bir kere biç oyunu ona göre kullan. Çünkü seçtiğin kimseyi değiştirme imkanın olmayacak. Edirne’nin belediyecilik açısından hal olması gereken bir çok sorunu var, adaylar azimli ve hırslı kimseler. Bazılarının belediyecilik tecrübeleri de var, hatta 20 yıllık başkanlık tecrübesi olanda var. Oyunu kullanırken bunları nazarı dikkate almak gerekir, yalnız partilerin Belediye Meclis adaylarını fazla tanımıyoruz, bunları ancak basın yoluyla tanıyoruz, özelliklerini de bilmeliyiz ki oyumuzu ona göre kullanmalıyız.
CHP ve AKP adayı bayan, konuşmalarını dinlersek hırslı kimseler oldukları anlaşılıyor ama kürsü başka, belediye makamı başka. Seçim topu CHP ve AKP arasında oynanacak, futbolcuların bir sözü vardır — top yuvarlaktır belli olmaz — bakarsın başka sürprizlerde olur, seçim bu.
Bir aydır bütün adaylar kıyasıya seçim propagandası yapıyorlar. Bol keseden bir çok vaadler veriliyor, gürültü, şamata gırla. Hepsi başkanlığa talip. Peki bunu becerebilecekler mi? Daha önceleri buna benzer olaylar gördük, başkanlığa seçildikten sonra makamında küp gibi oturup hiç bir katkı yapmadan çekip gidenlerde var. Onun için hizmet yapacak kimselere Edirne’nin ihtiyacı var. Bunları anlamak, bilmek, karar vermek senin insiyatifinde olan bir konu. Ölç, tart oyunu ona göre ver, sonradan pişman olma.
Şehrimiz çok değişmiştir, nüfus artmıştır, en büyük sorunda otopark sorunudur. Şehrimiz arzu edildiği kadar temiz değildir, daha bir çok sorunlar, bunları bilen kotarabilecek başkanlara ihtiyacımız var. Seçilen kimselerden bu konuları halletmelerini bekliyoruz.
CHP VE AKP adayları yüksek tahsil yapmış, olgunluk yaşına erişmiş kimseler, eğer yanlarına akıllı, iş bilir kimseleri alırlarsa başarısız olmaları için bir neden yok. CHP ve AKP stantlarını gezdim, çok iyi propaganda uyguluyorlar ama fazla abartılı. Bu vaatleri yapmaya insanın ömrü yetmez, bu vaatlerin arasında eksik olan bir konu var, şehrimizin nüfusu gittikçe artıyor, trafik sorunu büyüyor, hal çaresi olarak Kapıkule-otogar arasında raylı sistem düşünülmeli, bu konudan bahseden yok. Başka bir konuda Edirne’den uçak seferlerinin yapılması. Edirne-İstanbul arasında yolcu pek bulunamaz hele hızlı tren işlediği zaman. Ankara ve oradan ötesi için yolcu bulunabilir, yolcu uçakları uzun mesafeler için verimlidir.
Bu arada adaylar arasında belediyecilikte 20 yıllık tecrübesi olanda var. Bakalım 1 Nisan’da devran ne gösterecek. Bu konuyu etkileyecek olan sensin. Ölç, biç kendi kendine sor, OYUMU KİME VEREYİM?

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ