DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

248 okunma

ORTAM

ABONE OL
19 Ocak 2024 12:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Türkiye’nin ortamında ne olaylar var? 

Ukrayna – Rusya savaşı biraz hafiflemiş görünse de yine de devam ediyor. İsrail – Gazze savaşı Gazze’nin kuzey kısımlarında tamamen durmasa da güney kısımlarında aynı hızla devam ediyor. Yine masum silahsız çocuklar öldürülüyor. Bu vahşet daha ne kadar devam eder bilinmez, herhalde Gazze’nin tamamen işgali bitene kadar devam eder.

Üçüncü bir şiddet olayı da Aden körfezinde. Kızıldeniz’de Yemen ülkesine bağlı Husiler ismiyle isimlendirilen bir terör örgütü Kızıldeniz’den geçen gemilere baskınlar düzenleyip, gemilerden haraç alarak geçimlerini sağlıyorlar. Kızıldeniz Süveyş kanalı ile Akdeniz’e bağlanıyor yani beynelmilel su yolu. Güneydeki petrol kuzeye bu yolla naklediliyor, eğer bu yol kapanırsa petrol fiyatları zirve yapar. Bu durumu önlemek içinde ABD ve İngiltere birleşik bir güç oluşturup uçak gemilerinden kalkan savaş uçakları ile Husilerin askeri karargahlarını bombaladı. Buda geçen haftanın flaş olayı. Akla şöyle bir düşünce geliyor; acaba İsrail savaşı Ortadoğu’ya yayılıyor mu? Pek sanmıyorum.

Günün bir flaş olayı daha, İsrail – Gazze savaşında, İsrail’in yaptığı katliamlar Lahey Adalet divanında yargılanmaya başlandı, yani İsrail yargılanıyor. İsrail’in de çok umurunda. Adalet ekseri güçlünün yanındadır, İsrail bunu bildiği içinde pek umursamıyor, bakalım netice ne olacak?

Bizleri en fazla üzen olayda Kuzey Irak’ta terör örgütünün biri Üstteğmen olmak üzere dokuz askerimizi şehit etmesidir. Bu ne demek; dokuz aile ocağına ateş düştü demek. O askerlerin ana babaları acıların acısı evlat evlat acısını tattılar. Bu açılara yürek dayanır mı, yürek dayansa da, dayanmasa da hayat devam ediyor. TSK boş durmuyor, teröristlerin en kritik noktalarına uçaklarla, kara gücü ile saldırılar düzenliyor, onlara epey zayiat veriyor.

Hep yazımda trajik olayları işledim bir az da politika; politik sahada epey değişimler oldu. CHP de Kılıçdaroğlu gitti Özgür Özel geldi. Boş durmuyor, kaçışıp koşuşuyor diğer partilerin yaptığı gibi bazı vilayetlerde Belediye adaylarını belirliyor. Diğer partilerde ayni şeyleri yapıyorlar, şimdiden yerel seçimler epey çekişmeli geçeceğe benziyor. Bu arada kırılanlarda var, 25 yıl Eskişehir’de Belediye Başkanlığı yapan Prof. Yılmaz Büyükerşen bu seçimde aday gösterilmedi, CHP ye kırgındır. Diğer vilayet adayları da belli oluyor.

Ekonomi sahasında durum eskiye göre pek farklı değil, maaşları, ücretleri arttır oy topla, arkasından her ürüne zam, bu sistemin hala çıkar bir yol olmadığı anlaşılamadı.

Bir parasal konuda memur, işçi, Bağ-Kur emeklileri arasındaki maaş farkı. Son haberlerde bu giderildiğini öğreniyoruz, bu tutum emekli çevrelerinde memnuniyet yarattı. İnşallah vaz geçilmez devam eder, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde bekliyorduk, buna da şükür.

Geçen yaz çok sıcak ve kurak geçti bakalım bu yaz nasıl olacak. Bugüne kadar havalar iyi giderken geçen hafta soğuk kendini gösterdi.

 Kuraklığa çare denizlere akan nehirleri barajlara, göllere akıtalım, kuraklığa çare olsun…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ