DOLAR 32,2506 -0.03%
EURO 34,6808 -0.12%
ALTIN 2.400,250,01
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2014659-1,49%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

158 okunma

MİSKİN’İN TORUNLARI

ABONE OL
15 Nisan 2024 12:13
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Miskin sokağımızın kedisiydi.

Komşumuzun kızı onu besleyerek alıştırmış o da apartmanımızı kendi evi gibi benimsemiş ve iki yıl boyunca ortadan kaybolana kadar bahçemizde yaşamıştı.

Miskin’in ilk doğumu komşu sitemizin bahçesinde olmasına karşın yavrularını ne yazık ki büyütemeden kaybetmişti. Yağmurlu bir günde o yavruların miyavlamasını unutamam.

Miskin ikinci doğumunda ne yaptı etti yavrularını apartmanımızın bodrum katında gerçekleştirdi. O doğumda dört tane sağlıklı yavruyu biraz da biz hayvan severlerin desteğiyle büyütmeyi başardı. Ama apartmanımız da ortalık da karıştı. Kedileri sevenler, ilgi gösterip beslemeye çalışanlarla apartmanda hayvan istemeyenler arasında gerginlik başladı böylelikle. Dayanakları “sevenler evlerinde baksınlar!”

O yavrulardan ikisi sitemizde kaldılar. Açık renk olanı (Beyaz) A blokunda, Miskin’e çok benzeyeni (Pişkin) benim de yaşadığım B blokta kaldı, ayrılmadılar bir daha. Anne Miskin bir süre sonra nedense ortadan kayboldu ve bir daha hiç gözükmedi.

Beyaz karşı sitede açık bulduğu bir kapıdan girerek komşularımızdan birisinin evine doğum yapınca ilk önce A blok karıştı. Yine hedefte hayvan severler.

Bu arada bizim Pişkin de gebe doğurmaya yer aradığı günler. Bisikletlerimin olduğu yerden defalarca çıkardım. Oraya nasıl girdiğini bir türlü öğrenemedim. Apartmanın her katında gezinmeye başladı bu sefer Pişkin. Komşular isyanlarda, bu kediyi kim alıyor içeriye? Kameralar tekrar çalışır duruma getirildi, yerleri ona göre ayarlandı ama nafile bir türlü çözemiyoruz Pişkin’in apartmanımıza nasıl girdiğini.

Bir gün köşeye oturdum izliyorum. Pişkin dışarılarda ama gözü merdivenlerde kapının açılmasını bekler gibi halleri var. Girenler çıkanlar apartmanımızın sakinleri dikkatli bir şekilde Pişkin’in içeri sızmasına izin vermeden kapıyı açıp kapıyorlar. Derken kargocu geldi. Kargocunun elinde paket zile bastı kapı açılırken bizim Pişkin sanki bu anı kolluyormuş gibi sakince hiç acele etmeden süzülüverdi içeri doğru. Arkasından ben de ama Pişkin ortalarda yok. Oraya baktım, yukarılara çıktım, yok yok Pişkin, sanki uçtu.

(İki gün sonra)

Emeklilik halleri erken kalkarım çok zaman. O sabah yine erkenciyim, dışarı çıkarken Pişkin de benimle birlikte dışarı süzülüverdi. Ama gebelik hallerinden eser kalmamış. “Eyvah Pişkin yaptın yapacağını yine” diye düşündüm.

Tahminim doğru çıkmış, Pişkin merdiven altına bir televizyon kutusu içine üç tane yavru doğurmuş. Birkaç gün sonra komşular uyandılar işe, yine aynı tartışmalar. Yönetici arkadaş beni aradı, görüştük sorunu çözeceğimi ama bana süre vermesini istedim. Zira yeni doğmuş yavruları sokağa atılmasına gönlümüz razı olamazdı. Bekledik sürecin tamamlanmasını.

Yavrular 7 haftalık olunca Pişkin dışarıda içeriye girmek için fırsat ararken aşağıdan içinde üç sağlıklı yavrunun olduğu televizyon kutusunu alarak dışarı çıkardım. Pişkinle birlikte apartmanımızın yan tarafında emniyetli bir yere götürdüm. O akşam onlara bir kap içinde biraz süt ve kedi maması verdim.

Sabah kalktığımda kutuyu boş buldum. Pişkin yavrularını uzağa götürmemiştir diye düşündüm ve bir gün sonra apartmanımızın su oluklarının içine girip çıktıklarını görünce sevindim. Üç yıl önce Pişkin ve kardeşlerini anneleri de bir süre bu su oluklarında saklamış ve büyütmeye çalışmıştı.

Dün yağan yağmurda oluklardan çıkan yavrular annelerinin yanında güven içinde geceyi geçirdiler dışarıda. Erkek kediler her ne kadar etraflarında cirit atsalar da Pişkin onlara patileriyle gereken sert mesajları veriyor. Şimdilik Pişkin yavrularını büyütmeye çalışıyor.

Apartmanımızda genel kurulda görüşülecek bir konu daha şimdiden çıkmış durumda.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ