DOLAR 35,3754 0.04%
EURO 36,7958 0.02%
ALTIN 2.960,98-0,01
BIST 9.889,71-1,35%
BITCOIN 3266281-0,64%
Edirne

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

241 okunma

KONUKLARINIZIN SESİ 354

ABONE OL
28 Ağustos 2024 09:34
1

BEĞENDİM

ABONE OL

           Politika çözümlemelerimizi bitirdik, paylaştık. Özetin özeti: Uluslararası ekonomik yapı değişmedikçe, uluslararası ve bizdeki yansıması politik gelişim ve tekil olaylar, genelde olumsuz, ip kopmaması için ara ara olumlu devam edip gider. Bu nedenle politikayı, tekil gelişim ve olaylardan, örneğin ülkemizdeki garip yönetim sisteminden, uyuşturucu kullanımının artışından, uluslararası mafya liderlerine T.C. kimliği verilmesinden, 15 çocuğumuzun çete kurmasından ve bir çocuğu döve döve öldürmesinden, … izlemek bizi hep şaşırtır.

            Ekonomi çalışmamızı ise tamamlayamadık. Sonraya bırakıyoruz. Sovyetler Birliği’nde Sosyalizmin Çöküşünü çözümleyemedik. Bugün Rusya veya Çin’de ne tür bir ekonomik sistem olduğunu bilemiyoruz. Bildiğini söyleyip anlatanları da tam açıklayıcı bulamıyoruz.

              Mutluluk çözümlemesine geri döneceğiz. Çünkü aydınlarımızda ve özellikle çocuklarımızda, gençlerimizde yaygın bir mutsuzluk izliyoruz.

               Bu yazımızdaysa bir kere daha çocuklarımızın ana mutsuzluk nedeni sınavlarımızı: LGS, YKS, KPSS, ALES, … yı özetle ele alacağız.

                (1) Fen, Fizik-Kimya-Biyoloji sorularında bilimin bağıntılı yapısından uzak bazı şeyler soruluyor.

                    (2) Türkçe sorularında dert anlatım, bilgi aktarım aracı Türkçe’den uzak bir şeyler kurguladılar ve adım adım metin parçalarını uzatarak zorlaştırdılar.

                 (3) Sosyal, Tarih-Coğrafya-Yurttaşlık bilgisi soruları da gerçek bilgiden uzak bazı bir şeyler.

                Çocuklarımız anlamadan ezberleme yöntemiyle bu soruları bir türlü yanıtlıyor.

                (4) En büyük sorun matematik soruları. Öncelikle test sistemi matematiği temel özelliklerinden yoksun kılıyor. Matematik en soyut bilim dalı. Yani en soyut bağıntılı yapı. Uygulamalı kısmı, Bakkal hesabı diyebileceğimiz doğal sayılarla dört işlem. Bundan sonrası seçmeli olmalı. Ama müfredatta da, sınav sorularında da yaşamla hiçbir ilişkisi olmayan, üstelik bağıntısız, düzensiz birçok ek yapılıyor. Örneğin, “Karekök sekiz metre tel varmış. Bunun karekök iki metresi satılmış. Geriye ne kadarı kalmış?

                  Bakkal hesabından sonrası, özellikle 1940-1950 lerde okutulan İspatlı Geometri bilimsel çalışma yapacak veya uygulayacak çok az çocuğumuza yararlı. Ama matematik müfredatı ve sınav soruları böyle mi? Hayır.

                   Buna karşın önerilen ve uygulanan yöntem ne? Dershaneye git. Çözümlü soru bankaları al. Yüzlerce, binlerce çözüm ezberle. Sınav sorularını benzeterek yanıtla. Özetin özeti, Doldur-Boşalt sistemi, kölelik eğitimi.

                    Uluslararası ekonomik sistemin kurduğu bu eğitime karşı çözüm ne? Genelde bu eğitimi tümüyle değiştirmek, özelde “Danışın, tartışalım.

                                                                                                                                     Sağlıcakla,

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ