DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2138663-1,02%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

173 okunma

İSRAİL NEREYE GİDİYOR?

ABONE OL
15 Mart 2024 11:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Ekim’den beri İsrail’in Gazze saldırıları ara vermeden devam ediyor. Buna savaş denemez. Bu olay katliamdır, soykırımdır. Peki İsrail bunu neden yapıyor ve nereye gidiyor?

Ateşli savaşlarda askerin askerle çatışması normaldir ama son derece güçlü silahlarla donatılmış İsrail ordusu ile silahsız masum, canından fazla bir şeyi olmayan çocuklar, bebeklerden İsrail ne istiyor da onları katlediyor? İsrail’in bu yaptığına savaş denemez, bu bir cinayettir. Ne isteniyor masum insanlardan?

İsrail’in amacı Hamas militanları ile çatışmaksa bu normaldir, peki hastanelerden, okullardan, ibadethanelerden ne istiyorsun da onları yerle bir ediyorsun be İsrail! Onlar savaş gereci değil, onların sana ne zararı var, senin bu yaptığına doğrudan barbarlık denir. Birde Adolf Hitler’i eleştirir ‘tü kaka’ deriz, hatta ikinci dünya savaşı zamanından kalan Nazi ajanlarını yakaladığınızda idam edersiniz, Nazilere karşı nefret beslersiniz, peki sizin bu yaptığınızın Nazilerden geri kalan tarafı ne? Buna doğrudan Yahudi şımarıklığı denir, bu tutumunuz insanlığın hangi kitabına sığar?

Peki bu olaylar karşısında dünya ne yapıyor, bir kaç devlet ateşkes barış için uğraşıyorsa da diğer devletler sadece seyirci kalıyor. Birleşmiş Milletler ne yapıyor, sadece adı var, o da seyirci kalıyor. İsrail’in dayısı Amerika baştan İsrail’in yapacaklarına yeşil ışık yakarken kamuoyunun baskısı ile şimdi masum Gazzeliler’den yana çıkıp İsrail’i yarım ağızla ikaz ediyor. Açıkçası tam bir danışıklı dövüş, Allah Gazzelilere yardımcı olsun.

Ne yapalım bu dünyaya bir kaç yüz yılda bir çılgınlar gelip gidiyor. Romalı Peron, Napolyon, Adolf Hitler, Stalin, şimdi de Netenyahu. Hepsinin amacı kendini üstün görmek, dünyayı ele geçirmek. Yapmayın beyler hala anlayamadınız mı, dünya beşten büyüktür.

İsrail’in bu barbarlığı nereye gider, İsrail’in niyeti bütün Filistin’i ele geçirmektir, Filistine özgürlük hakkı tanımamak, barbarlık niçin yapılıyor. Hamasın saldırması sadece bahanedir, bu barbarlığa çözüm olarak Filistin’e özerklik verilmesi, ayrı bir devlet statüsü kazandırılması çare olarak görülüyor. İsrail bunu asla kabul etmez. Bu İsrail politikasına terstir, böyle bir olay olursa İsrail yine Filistin’e saldırıcaktır, yine savaşacaktır çünkü kafasında olan Filistin toprakları İsrail’e Tanrı tarafından vaad edilmiş topraklarmış.

Bu saldırıları durdurmanın yolu Amerika’nın İsrail’e desteğini çekmesidir. Amerika’da bunu kolay kolay yapmaz, çünkü Amerika Ortadoğudaki arka bahçesini kaybeder, işine gelmez. Orta Doğu petrol bölgesidir.

Ateşkes için bir ümit ışığı doğmuştu, Müslümanlar için Ramazan ayında ateşkes yapılması için bazı devletler yardımcı oldu, İsrail’in lanetliği yüzünden ateşkes yapılmadı. Savaş bir müddet sonra sona erecek, sonra Gazze’nin hali ne olacak, İsrail Gazzelilere ‘alın Gazzeniz sizin olsun’ mu diyecek, yoksa ‘bu kadar çatıştım, bu kadar şehit verdim artık Gazze benimdir’ mi diyecek, ikinci şık daha güçlü. Eğer Netanyahu bunu demez ise halkının karşısına çıkamaz.

Gazze İsrail’in bombardımanı ile yerle bir olmuştur, Gazze’de sağlam yapı % 20 dir. İsrail savaş tazminatı öder mi asla, savaş dursa da Gazzeliler için dram durmayacaktır.

Dünya İsrail’in bu yaptıklarını protesto ederken İsrail ne yapıyor, umurunda değil. İsrail bu yaptıkları ile dünyada yalnız kalacaktır, hiç bir yerden destek görmeyecektir. Hala yanlış yoldadır. Bu kafa ile İSRAİL NEREYE GİDİYOR? . . .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ