DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22364450,95%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

184 okunma

Irak Türkleri…

ABONE OL
4 Nisan 2024 12:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu köşede bu başlığı kaç kez attığımı hatırlamıyorum… Daha kaç kez atacağımı da düşünemiyorum maalesef… Geçtiğimiz günlerde Bayat Boyunun önemli isimlerinden Hüseyin Alloş Bayatlı bir İHA saldırısı ile şehit edildi.

Kaçımızın haberi var acaba? Haberimiz olduğunda da ne hissederiz? Hani Irak Türkleri deyince aaa Türkmenler değil mi onlar gibi sanki başka bir milletten bahsediyormuşuz gibi tepkilerin dışında ne yapılıyor.

Bunlar hezeyanlar değil… Bir devletin, üstelik de küresel güç olma iddiasında bulunan bir devletin güvenliği sınırlarının ötesinde başlar.

İrredentizm diye bir kavram var. Bir devletin başka bir devletin sınırları içinde yaşayan unsurları ile birleşerek diğer devletin toprak kaybına yol açacak sonuçları doğurması ihtimali dolayısıyla siyaset biliminde bu kavrama olumsuz bir anlam yüklenir.

Ancak bu olumsuz içerikli kavramı ve diğer unsurları özellikle de de facto yapının kendi içindeki adaletsizlikleri, bu yapı içindeki bazı unsurlarla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının irtibatı Irak Türkleri üzerinde önemli bir baskıyı oluşturuyor.

Maalesef Hüseyin Bayatlı’nın şehadeti de bu şekilde okunmalıdır. Ancak bir de Türkiye’deki kamuoyunun tepkisizliği söz konusu. Hani filmlerden hatırlarsınız. Bir devlette Amerikan vatandaşı derdest edilmeye çalışılır da bağıra bağıra ben Amerikalıyım der. Gerçek hayattan da örnekleri var bu işin. Bunun neticesinde derdest edilemez. Peki hem kurgusal olarak hem de gerçek hayatta bu dokunulmazlığı oluşturan şey nedir? Söyleyeyim askeri, ekonomik ve sosyal güç kapasitesi.

Lafı uzatmayayım… Devletimizin kurucusu, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi bir tek şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak. Bu vesileyle şehidimize Allah’tan rahmet, Irak Türklerine de sabırlar diliyorum. Bir serhatten diğer serhatte selam olsun. Haftaya görüşmek dileğiyle…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ