DOLAR 32,3021 0.05%
EURO 34,9178 0.21%
ALTIN 2.393,75-0,25
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1985201-2,29%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

225 okunma

GÜNLERDEN BASKETBOL

ABONE OL
11 Mart 2024 12:11
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı’nın önemli bir maçı var.

Sezon başında hedefimiz Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi diyerek çıktıkları yolda kazanmaları gereken bir maça çıkacak DSİ’nin kızları.

Bugünkü maçı kazanırsalar Ankara’ya tekrar giderek son bir maç daha oynayacaklar. Kazanırlarsa dörtlü finallere giderek TKBL’ye gitmek için mücadele edecekler. Yolları zorlu, rakipler güçlü ve varlıklı sponsorlarla yollarına devam ediyorlar. Oysa takımımız çok küçük bir bütçeyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Edirne DSİ birçok branşta mücadele etmesine karşın kadın basketbolunda Edirne’yi Bölgesel Lig’lerde temsil eden tek takım. Kadrolarındaki oyuncuların çoğu alt yapıdan kendi yetiştirdikleri ve yıllardır Edirne DSİ formasını giyen kızlarımız. Takıma Edirne dışından gelenlerin de maliyetleri çok düşük, genç ve hırslı oyuncular. Takımın başında uzun yıllardır basketbolun içinde olan takım kaptanları Banu Toker ve Kader Çavdar var.

DSİ teknik ekibi başta Alptuğ Akkaş olmak üzere Bölgesel Lig’de edindikleri tecrübeleriyle bu yıl çok kısıtlı imkanları olmasına karşın gruptan çok rahat çıkarak buralara kadar gelmesini bildiler.

Futbola ayrılan on milyonlarca lirayı düşününce voleyboldan sonra basketbolun da adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü gördükçe salon sporlarına gönül verenleri üzmeye devam ediyor.

Futbola ayrılan bütçenin onda biri dahi ayrılmış olsa Edirne’de salon sporlarında büyük bir ivme kazanılabilir.

Edirne’de basketbolun en büyük sorunu sponsoru olmaması. Yerel seçimlerden sonra birçok kesimin çok farklı beklentileri var. Seçimler olsun göreceğiz bakalım bu beklentilerin ne kadarının karşılandığını, verilen sözlerin tutulup tutulmadığını.

Bugün günlerden basketbol. Bu akşam saat 20.30’da Mimar Sinan’da nefesler tutulacak ve çok çekişmeli, heyecanlı bir 40 dakikalık mücadele Edirneli basketbol severleri bekliyor. Maça girişler ücretsiz.

Bu akşam Mimar Sinan’da Edirne DSİ’nin yanındayız.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ