DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

562 okunma

ENEZ’DE DEĞİŞİM DİYORSANIZ, GELİN DEĞİŞTİRELİM…

ABONE OL
9 Ocak 2024 12:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Bitikli Sakin, İYİ Parti’den Enez Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı. “Niye İYİ parti?” diye eleştirenler var. Kısaca söyleyebilirim ki Bitikli siyasete olan merakından ziyade, ”Dünyanın en güzel coğrafyası” diye nitelendirdiği Enez’e hizmet etmek için aday oldu. Daha önce bir partiye kaydının olup olmadığını bilmiyorum. Ama Enez için projeleri olan ve bunları gerçekleştirmeyi kafasına koymuş, Atatürkçü, toplumcu, ortak akla olan inancı gibi değerleri öne çıkan özellikleri ile Ege Hanım, bu hedefini CHP içinde başarabileceğine inanmış bir kişi olarak bu süreci başlatmış bir Enezli kızımız… Ama CHP, O’nu görmezden geldi ve şimdiki başkanda ısrar etti.

***

Bu adaylığa soyunmadan önce çocukluk arkadaşı olan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’le birlikte çalışıp Enez’e hizmet tutkusunu ve projelerini yaşama geçirebileceğini ve başarmayı düşündü, denedi. Bunun çok yakın tanığıyım. Ancak toplumda Günenç’e karşı oluşan ciddi ve önemli tepkiler ve Günenç’in hizmet konusundaki isteksizliği, “Hizmet etmezsem kimseyi ürkütmez, seçimi kazanırım” mantığı gibi nedenlerle bu birlikteliğin yürümeyeceği anlaşıldı. Buna rağmen BİTİKLİ fırsatçı bir anlayışla ortaya çıkmadı ve kendi bütçesi ile Enezde bir “Memnuniyet Anketi” yaptırmak gereğini duydu. Anket sonucunda durumun, sanılandan çok daha fazlası ile Günenç’in aleyhinde olduğunu gördüğünde Enez’de benim de dahil olduğum pek çok kişinin yanı sıra, özellikle İstanbul’daki dostlarının da görüşleri doğrultusunda adaylık için yola çıktı.

***

Bu süreçte CHP’nin yeni genel başkanının ağzından, birkaç kez yaptırılacak anketler sonucunda kasabalarda başarısız bulunan belediye başkanlarının kenara çekileceği, üyeler bazında ön seçim mekanizmasının çalıştırılacağı, hatta YAPAY ZEKA’ dan dahi yararlanılacağı, kadın adaylara pozitif ayrımcılık yapılacağı gibi özellikler dile getirilmiştir. Özellikle siyasete yeni katılacaklar için bir güvence teşkil eden bu kriterlerin hiç biri ne yazık ki Enez’de uygulanmamış, hiçbir anket yaptırılmamış ve apar/topar eski başkan yeniden aday gösterilmiştir. Belli ki yönlendirilen, tembihlenen, talimat verilen CHP İl ve İlçe örgütleri, ilgisiz ve kendi hesapları peşinde koşan bölge milletvekilleri hatta Enez’deki bazı Meslek Odaları Başkanları diğer adaylarla buluşup tanışıp, bir çay bile içmeden, yani araştırıp, sormadan mevcut başkana ön koşulsuz destek vermişlerdir.

Sn. Özkan Günenç’in BAŞARILI olduğunun iddia edilmesi ise bir akıl tutulması değilse CHP’ye ve Enez’e ihanet olarak değerlendirilmelidir. Ya da Günenç’in başarılarına örnekler verilerek kamuoyu aydınlatılmalı, ikna edilmelidir.

***

Sonuçta Enez’de de hizmet amacıyla öne çıkan, Atatürkçü kimliği tartışılmaz, toplumcu kimliği ile bir merkez partisi niteliğindeki İYİ Parti’nin Enezli yöneticileri bu Enez’e hizmet fırsatını kaçırmamış ve başaracağına inandıkları Sn. BİTİKLİ’ye partilerinin kapısını açmıştır. Böylece “Enez’e hizmet” paydasında buluşanlar kendi dünya görüşlerinden, kırmızı çizgilerinden hiçbir taviz vermeden bir çalışma ortamını ve fırsatını Enez’e kazandırmışlardır. Kaldı ki CHP ile İYİ Parti’nin son genel seçim sürecinde birlikte hazırladıkları “Mutabakat Metni”nde yerel yönetimler konusunda aralarında hiç bir görüş ayrılığı da söz konusu değildir. Sonuçta Enez alternatifsiz ve sahipsiz kalmamıştır. Bu Enez için kaçırılmaması, desteklenesi hatta sahiplenilmesi gereken bir cesur karardır.

***

Şimdi bizlere düşen bu OLDU/BİTTİ karşısında dik durmak ve teslim olmamaktır. Ne CHP’ye, ne AKP’ye ne de Ege Bitikli’ye tutsak olmamaktır.. Benim partim, senin partin demeden en doğru başkan ve kadrolarla halkın önüne çıkacak olanları belirlemek ve Enez’i hak ettiği yere taşıyacak olanlara destek vermektir. Ben bu bugüne kadar gönlüm ondan yana olsa da “İlle de Ege…” demedim, KADRO dedim.. “Eskimişlerle bu iş olmaz, DEĞİŞİM diyorsanız, gelin değiştirelim” dedim.

***

Bu yazıyı niye yazdım? Etik/metik diyerek ahkam kesmeden önce bilgi sahibi olalım, sonra tartışalım istedim. Yeni bir dönem için, konuyu saptırmadan,  projeleri, kadroları tartışalım, vakit kaybetmeyelim istedim.

Etik olmayan tavır, böyle bir hizmet fırsatı varken sahayı terk edip meydanı siyaset cambazlarına bırakıp gitmektir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ