DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

217 okunma

Enez-Doğalgaz ve Sağlık!!!

ABONE OL
23 Mayıs 2024 12:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önceki gün sosyal medya da bir paylaşım yaptım, dedim ki; “Enez sahiline geleceğine inanarak doğalgazla alakalı en az 7-8 köşe yazım olmuştur bugüne kadar. Şu an evlerde sürekli artan kombi bacalarını gördükçe bunun mücadelesini vermiş biri olarak çok mutlu oluyorum şahsen. Bu demektir ki; bundan sonra Enez sahilde yaz kış bir hayat sürecek, Enez ekonomisine de daha fazla canlılık gelecektir. Ancak doğalgaz’la ilgili denetimlerin de artması ve sahilde acilen bir sağlık istasyonu kurulması gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.”

Bu paylaşımın altına birçok yorum geldi doğal olarak.

Hem bu paylaşımımı, hem de gelen yorumlardan seçtiğim bir tanesini köşeme taşımak istedim bugün.

Enez’li bir kardeşim; “Enez merkez içinde aynı yazıları ve çabaları bekliyoruz. Merkezin daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bazı bölgelerin sit alanı olduğu doğru ama bir çok yeni imarlı yerler mevcut” demiş yorumunda.

Haklı elbette.

Bence de, sahil kadar Enez merkezinin de doğalgaz’a ihtiyacının olduğu doğrudur ve bunun için de bir adım atılmalı en azından sit alanı dışında kalan yerlerde en kısa zamanda doğalgaz çalışmaları başlatılmalıdır.

Sağlık istasyonu konusuna dönersek; defalarca sahilde bir sağlık istasyonu kurulmasına çok ihtiyaç olduğunu yazdım. Hatta iki defa da dönemin Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na bizzat  anlattım.

Fakat hala olmadı nedense!

Halbuki sahilde kurulacak bir sağlık istasyonundaki hekim ihtiyacı Trakya Üniversitesinden gönüllü olan İntörn hekimlerden de karşılanabilir.

Böylece dakikalar içinde ilk müdahaleler yapılabilir, yaşlı tansiyon hastalarına ve iğne vurdurmak zorunda olanlara yakın bir noktadan hizmet verilmesi sağlanabilir.

Malum; Enez sahilindeki yaz nüfusu 50 bini aşıyor.

Ayrıca, doğalgaz’ın gelmesiyle de kış nüfusunun da en az 5 binin üzerinde olması tahmin ediliyor.

Umarım bütün bunlar dikkate alınır ve gereken yapılır artık!

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ