DOLAR 32,2227 0.05%
EURO 35,0931 0.17%
ALTIN 2.501,600,07
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2136828-0,98%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

165 okunma

CHP’DE EĞİLİM YOKLAMASI ÇARE OLACAK MI?

ABONE OL
15 Aralık 2023 12:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni CHP Yönetimi aday belirleme konusunda tutarlı davranamıyor.. Hem kısa sürede hem de en iyi adayı belirlemek konusunda neyin nasıl olacağını bilen yok.. İl Genel Meclisi için 29 Aralıkta Enez’deki eğilim yoklamasının delegelerle yapılacağı belirtilirken, Edirne’den gelen haberlere göre orada tüm üyelerin katılımı ile adayların belirleneceği anlaşılıyor. Mevcut üyelerle bile yapılsa Edirne CHP’ye hükmeden zihniyet kendi adaylarını gayet kolay seçtirebilecek güçte… O gün Recep Gürkan ve Edirne Belediyesinin tüm imkanları kendi işaret ettiği adaylar için seferber edilecek. Yani kısacası, Edirne’de sonucu hala Öztrak kalıntıları belirlemeye devam edecek.


Bence seçim sonrasına ertelenen Tüzük kurultayı ile CHP’de son derece önemli bir fırsatı kaçırılmıştır. Yapılması beklenen kurultayda, tüzükte hiç yoksa üyeler bazında alınacak radikal kararlarla AKTİF ÜYE özellikleri belirlenebilir ve bu özelliği taşıyan üyelerle şubat ayında hakim gözetiminde ön seçim yapılabilirdi. Nedir aktif üye? En azından son 2 yıllık ödentisini yapan üye demektir. Sandık başında görev aldığı bilinen üye demektir. Herhangi bir STK’da yöneticilik yapmış olan üye demektir. Aynı aileden/haneden sadece 1 üyenin oy kullanabilmesi demektir. Mevcut üyeler en geç 15 gün içinde bu ölçütlerle gözden geçirilerek aktif üyelikleri kabul edilebilirdi..


Şimdi ne olacak? Başarısız Belediye Başkanlarını kenara çekmeyi düşünenler daha seçime 3-4 ay varken “başarısız” diye kenara konan Belediye Başkanı’nın tavrının ne olabileceğini düşünüyorlar mı? Biliyoruz ki pek çoğu gidip başka partilerden aday olmanın yolunu arayacak. Ya da bağımsız aday olacak ve mutlaka CHP oylarına zararı verecek. Ya da Kırklareli Belediye Başkanı gibi aday gösterilmese de bağımsız aday olup seçilip gelecek, parti komik duruma düşecek..


Seçimin ardından Tüzük kurultayı olur mu? Belki göstermelik bir kurultay olabilir. Olsa da seçim bittiği için heyecan söner, ilgi azalır, bu tüzükle gelenler kendilerini dışarıda bırakacak radikal değişikliklere EVET demezler. Bu heyecan tükenmeden tüzüğün halkı rahatsız eden, yeni kadrolara kapıları kapatan, partiyi belediyelerin esaretinden kurtaran maddeler, Kasım ayında yapılması planlanan Kurultayda değiştirilebilseydi bu çok büyük bir devrim olurdu.. Ne yazık ki tren kaçtı, biletimiz de yandı.
Seçim sonrası bir de İstanbul kaybedilmiş olursa tüzük/ müzük gündemden çıkar ve CHP yeni bir genel Başkanlık yarışmasına evrilir..
Ve biz de kaldığımız yerden devam ederiz..

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ