DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

140 okunma

BİR ÇAY KAÇ LİRA?

ABONE OL
17 Mayıs 2024 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Hudut Gazetesi’nin manşetindeki haber bir kahvaltı tabağının 250 lira olduğu şeklindeydi.
Edirne’nin kahvaltı veren mekanlarına gidenler genellikle beyaz yakalılar veya kamu ve özelde çalışan insanlar. Onlar bile şikayetçi olduğuna göre 10 ile 15 bin lira arasında maaş alan emeklilerin vay haline. Bırak kahvaltı etmeyi çay içmeye bile gidemiyor Edirne’nin emeklileri, garibanları bu tür mekanlara. Nedeni çay fiyatının 10,15, 20 lira arasındaki fiyatları nedeniyle.
Fethiye’ye çocuklarımız için iki defa gittim 2021 yılı Mart ve Kasım aylarında. Belediye ye ait işletmelerde çay 1 lira, emekliler, garibanlar üst üste. Orada görevli bir doktor kardeşimiz var geçen gün telefonla görüştüm kendisiyle sordum “çay kaç para?” oldu diye. Yanıt; “Ağbi Fethiye Belediyesi işletmeleri 2’den 4’e çıkardı çay yine 1 lira.” Şaka gibi belediye işletmesinde çay 1 lira hem de deniz kenarında.
Gelelim Edirne’ye. Edirne Belediyesi’ne ait Meriç nehri kenarında iki adet işletme var. Çay fiyatı 10 lira. Hadi bakalım, sanki özel işletme.


Edirne Belediyesi’nin kiracısı olan diğer mekanlara bakalım;
Yeşil alanlar üzerinde Edirne Belediye Başkanlığı’nın kiracısı olarak kurulmuş olan bu işletmelerin büyük bir çoğunluğunda sözleşme şartlarının üzerinde kapalı alanlar oluşturulmuş durumda. Bütün yetki Edirne Belediyesi’nde bu mekanlar üzerinde.
Bu işletmelerde fiyatlar derseniz uçmuş durumda. Hani o 250 liralık kahvaltı tabağını aratacak türden fiyatlarla karşılaşıyorsunuz. En kenarda köşede kalmış olanlarda bile çay fiyatı 15 lira. Çoğunluğunda artık 20 lira.
BAŞKAN FİLİZ GENCAN AKIN’IN SÖZÜ!
Edirne Belediye yönetimi iki ay önceki seçimlerle yeni oluştu. Başkan Filiz Gencan Akın’ın birçok vaatleri arasında “Sosyal Belediyecilik” de vardı. Yani Edirne Belediyesi Edirne halkının yanında olacak, özellikle yoksul insanların.
Edirne’nin emeklilerinin yoksul insanlarının yeşil alanlara, bu yeşil alanlar üzerinde oturup uygun fiyatla çaylarını içerek sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Bunu sağlamak gücü ve yetkisi de Edirne Belediyesi’nin imkanları dahilinde. Madem Başkanımız “Sosyal Belediyecilik” sözü verdi Edirne halkına bu mekanların çay tarifesini düzenlemekle başlayabilir.
Edirne Belediyesi işe önce kendi mekanlarınla başlayamaz mı? Fethiye Belediyesi gibi çok uygun bir çay fiyatı belirleyip önce onu kendi mekanlarında daha sonra kendisine her yıl sözleşme yenilemek için gelecek olan Yeşil Alanlar üzerinde kurulu mekanlardan bunu isteyemez mi?
Edirne Belediyesi yönetiminden vermiş olduğu “Sosyal Belediyecilik” sözünü tutmasını bekliyoruz.
Hadi geçtik 1 liraya çay içmekten, 3 liraya, 5 liraya bile razıyız.
EKK YEŞİL ALANLAR ÇALIŞMA GRUBU’NA
Not; Edirne Kent Konseyi seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirdi. Yeni başkan ve yürütme kurulunu seçti. EKK’nın “Yeşil Alanlar Çalışma Grubu”ndan da beklentimiz bu yeşil alanlarda oluşan fiyatlar üzerinde çalışma yapması ve Edirne Belediye Başkanı’na yapacakları ilk ziyarette bu yeşil alanlar üzerinde kurulu olan işletmeleri ve uyguladıkları fahiş fiyatları ele alan bir görüşme yapmaları.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ