DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

203 okunma

TEŞEKKÜRLER DSİ

ABONE OL
14 Mart 2024 12:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı son yıllarda çoktan ölmüş salon sporlarını tek başına ayakta tutmaya devam ediyor.

Büyük mücadele veriyor Edirne DSİ Kadın basketbolunda. Alt yapısında yetiştirdiği gençlerin yanına tecrübeli ablalarını katarak çok düşük bir bütçeyle bu yıl 4’lü finallerin kapısından döndü.

Gruptaki maçlarında rahat bir ikincilik ile finallere kalmayı başardıktan sonra ilk rakibi Bursa ekibini her iki maçta da büyük bir farkla yenmeyi başardı.

Sıradaki rakip Ankara’nın arkasında büyük bir inşaat şirketi olan Gallardo’nun sponsorluğunda yüksek bütçeli ve kadrosunda birçok TKBL’den deneyimli oyuncuları olan Gallardo Basketbol takımıydı.

EDİRNE BASKETBOLU ÖZLEMİŞ

Fikstür avantajı olan rakip takımla ilk maçında Ankara’da karşılaştı Edirne DSİ. Başabaş geçen maçı kaybetse de Edirne’deki maç için daha dönüş yolunda hazırlıklarına başlamıştı DSİ teknik ekibi.

Edirne’de maçtan önce gerek yerel basında, gerekse sosyal medyadan yapılan çağrılar karşılığını bulmuştu.

Basketbolu özlemiş Edirne seyircisi Mimar Sinan Spor Salonu’nu doldurdu. Yılların özlemini maçın başından sonuna kadar Edirne DSİ’ye büyük destek vererek gidermiş oldu.

Edirne seyircisinin bir bölgesel lig maçında dahi göstermiş olduğu bu büyük ilgi Edirne’lilerin salon sporlarına olan ilgisinin bitmediğini, aksine büyük özlem çektiğini gösteriyordu. Görmeyen gözlere gelsin.

SİYASİLER DE SALONDAYDI

Görmeyen gözler dediysek maçta yaklaşan yerel seçimler nedeniyle olsa gerek siyasiler de vardı. İlk periyotta Belgin İba şeref tribününde, DSİ’ye alkışlarla destek verenler arasındaydı. Belgin İba bu maçtaki ilgisini sezon başından beri gösterseydi maçın sonunda belki de gülen taraf Edirne DSİ ve Edirneli basketbol severler olacaktı.

Maçın ikinci yarısında salondan ayrılan Belgin İba’nın yerini pota arkasında Hamdi Sedefçi aldı. Edirneli basketbol severlerin arasında oturan Sedefçi maçı sonuna kadar izledi.

BAŞARILI OLANLAN CEZALANDIRILIR MI?

Edirne DSİ her yıl olduğu gibi yine yolunda ilerleyecektir. Alt yapıdan aldığı güçle Edirne’yi kadın basketbolunda var etmeye devam edecektir. Yeter ki Edirne DSİ Kulübü Edirne DSİ Bölge Müdürlüğü’nden gerekli desteği görebilsin. Tribünlerde açılan “Fırat Başkan bizi bırakma” pankartı maçı izlemeye gelenler arasında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Edirne kadın basketbolunda büyük başarılara imza atan Edirne DSİ Kulübü’nün başkanı Fırat Tulmaç bazı güçler veya kurumu tarafından engellenmek mi isteniyor yoksa?

Geçtiğimiz yıllarda Edirne Belediyesi Basketbol Takımı’nın Koç’u Mülkü Karadeniz ve menajer Serdar Yiğitsoy’un yakaladığı büyük başarılardan sonra Edirne Belediyesi’nin Basketbol Şubesi’ni kapatması geliyor aklımıza.

Her başarı mutlaka cezalandırılır mı?

Bir de tribünlerde olmayan siyasiler de vardı, onu da aradı Edirneli basketbol severleri gözleri.

Biline.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ