DOLAR 32,2661 0.02%
EURO 34,6919 -0.07%
ALTIN 2.394,27-0,24
BIST 10.248,22-0,85%
BITCOIN 2007502-3,05%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

7431 okunma

Spor Hukukçusu’ndan saldırı değerlendirmesi

Ülkemizin ilk spor hukukçusu Edirneli Avukat Aysu Melis Bağlan, Ankaragüçü Rizespor maçında hakeme yumrukla saldırı ve tekmeleme olayının ardından konuya ilişkin görüşlerini çeşitli televizyon kanallarında dile getirdi.

ABONE OL
15 Aralık 2023 17:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Ülkemizin ilk spor hukukçusu Edirneli Avukat Aysu Melis Bağlan, Ankaragüçü Rizespor maçında hakeme yumrukla saldırı ve tekmeleme olayının ardından konuya ilişkin görüşlerini çeşitli televizyon kanallarında dile getirdi.
ULUSLARARASI BİR MESELE DE OLABİLİR
Aysu Melis, Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın maçın bitiminde sahaya fırlayıp Hakem Halil Umut Meler’in gözüne yumruk atması ve ardından da yanında bulunanların tekmelerle hakeme saldırması olayını değerlendirdi. TV 100’de Kerem Kırçuval’ın 9’dan 12’ye isimli programına konuk olan Bağlan, Sporda Şiddet Yasası’nın eksiklerine dikkat çekti. Bağlan, “Herkesin imrenerek baktığı ve orada oturmak istediği protokol tribünleri de, maalesef bu olayda olduğu gibi şiddetin öznesi haline gelebiliyor. Hakem Meler’i tekmeleyen şahısların da stada VIP’den girdikleri söyleniyor” dedi.

Spor Hukukçusu Avukat Aysu Melis Bağlan, futbol sahalarında görev yapanların, rapor verenlerin ve hakemlerin o sırada kamu görevlisi olduklarını ve bu saldırının da kamu görevlisine yönelik olması nedeniyle suçu da artırdığını belirterek, “Futbol disiplin talimatı uyarınca maçın güvenlik içinde oynanması ve tamamlanması ev sahibi olan takımın sorumluluğunda. Bu durumda sadece yumruk atana değil, ev sahibi kulübe ve de cezalar olacaktır. Ayrıca bu konu uluslararası bir mesele olarak da karşımıza çıkacaktır. FİFA’dan en azından bir görüş ve tavsiye kararı gelebilir. Ülke olarak uluslararası düzeyde sporda lobicilik faaliyetlerimiz de çok eksik” şeklinde görüşlerini açıkladı.


AYSU MELİS BAĞLAN
1987 yılında Edirne’de Öznur ve Cevat Bağlan çocukları olarak doğan Aysu Melis Bağlan, 2009 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2010 yılında, kayıtlı olduğu İstanbul Barosu’ndan avukatlık ruhsatını aldıktan sonra 4 yıl avukatlık mesleğini icra eden Bağlan, bu süre zarfında Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Avrupa Birliği Tezsiz Yüksek Lisans programını bitirdi.
2014-2019 yıllarında Kadıköy Belediyesi’nde İletişim Danışmanı olarak görev alan Bağlan; Okan Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversite-si’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Genç yaşına karşın Spor Hukuku konusunda başarılı bir kariyer elde eden ve bu konu üzerine birçok yayını olan Aysu Melis Bağlan, İngilizce ve İspanyolca bilmenin avantajlarıyla tüm dünyadaki kongrelere katılarak alanında derinleşen bir isim.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ