DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

216 okunma

Zıpkınkurt var mı, yok mu?

CHP Edirne merkez ilçe teşkilatına belediye başkan aday adaylığı için yaptığı başvuru kabul olmayan, ardından genel merkezin yolunu tutan ETSO eski başkanı Recep Zıpkınkurt'un adaylığı konusunda Edirneliler'e gönderdiği kısa mesaj, yine kafaları karıştırdı… Zıpkınkurt mesajında 'Edirne'ye iyisini değil, en iyisini yapmak için aday oldum' derken, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, "Bizim böyle bir aday adayımız yok, adı Parti Meclisi'nde bile gündeme gelmedi" dedi…

ABONE OL
29 Aralık 2023 18:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne merkez ilçe teşkilatına belediye başkan aday adaylığı için yaptığı başvuru kabul olmayan, ardından genel merkezin yolunu tutan ETSO eski başkanı Recep Zıpkınkurt’un adaylığı konusunda Edirne-liler’e gönderdiği kısa mesaj, yine kafaları karıştırdı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) eski Başkanı Recep Zıpkınkurt, CHP’de belediye başkanlığı için aday adaylığı sürecinde merkez ilçe başkanlığına başvurdu. Başvurusunun ardından toplanan il yönetimi, Zıpkınkurt’un aday adaylığını kabul etmedi. Zıpkınkurt bunun üstüne CHP genel merkezine giderek başvurusunu tekrarladı.
GÖNDERDİĞİ KISA MESAJDA ‘ADAY ADAYI’ AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ
Bir süredir ‘aday adayımı, değil mi?’ soruları kamuoyunda merak uyandıran Zıpkınkurt dün Edirnelilerin telefonlarına kısa mesaj gönderdi. Mesajda, “Edirne’ye iyisini değil, en iyisini yapmak için aday oldum. Edirne için de her şey çok güzel olacak” dedi. Bu mesaj ise kamuoyunda Zıpkınkurt’un aday adaylığı başvurusu kabul oldu mu? sorusunu akıllara getirdi.


‘TAYBILLI ÖRGÜTÜ EZDİ’
Hudut Gazetesi’nin konuyla ilgili ulaştığı CHP İl Başkanı Samet Kahraman, belediye başkanlığı için 8 ismin kendilerine, 1 ismin ise genel merkeze başvurduğunu söyledi. Kahraman, “Edirne’de belediye başkanlığı için 8 aday adayı var. Bir kişi de Ankara’ya giderek başvurusunu genel merkeze iletmiş, o da Harika Taybıllı. Kendisi de 2015’te aynen bu nedenden görevinden ayrılmıştı ama şimdi kendisi aynı şeyi yaptı, yani örgütü ezdi” dedi.
‘ZIPKINKURT ADAY ADAYI DEĞİL’
Zıpkınkurt’un CHP’den aday adayı olmadığını söyleyen Kahraman, “Kendisi genel merkeze gidip başvurmuş olabilir ama adaylığının kabul olması için Parti Meclisi’nde gündeme gelip kabul olması lazım. Bugüne kadar yapılan Parti Meclis toplantılarında ismi gündeme bile gelmedi. Dolayısıyla şu anda CHP’den belediye başkanı aday adayı değildir” diye konuştu.
Konuyla ilgili ulaştığımız Recep Zıpkunkurt ise bu süreçte açıklama yapmak istemediğini söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ